Gaziler Gününde Ata’mızın Huzuruna Çelenkler Sunuldu

0
54

19 Eylül “Gaziler Günü” Programı kapsamında Cumartesi günü saat 09.00’da Atatürk Anıtında Çelenk Sunma töreni icra edildi.

Gerçekleştirilen törende, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği Temsilciliği ile Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Ata’mızın manevi huzuruna çelenk sunuldu. Çelenk sunumlarının akabinde aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşımız okundu.

Konuyla ilgili olarak İskenderun Kaymakamlığından yapılan açıklamada; “Gurur ve övünç kaynağımız olan gazilerimizin hatırasını canlı tutmak, günümüzün ve gelecek nesillerin hafızalarında yer etmesini sağlamak gayesiyle, TBMM tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal Rütbesi ve Gazilik” unvanının verildiği 19 Eylül “Gaziler Günü” olarak kabul ve ilan edilmiştir. Bu müstesna günün 99’ncu yıldönümünü minnet, gurur ve coşkuyla idrak ediyoruz” ifadelerine yer verildi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here