“Gayret ve Çabalarınızı Alkışlıyoruz!”

0
77

mkü iftar1MKÜ Rektörü İftarda Basınla Buluştu

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Hatay’da görev yapan basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Güder, insanları ilgilendiren her konuda en iyisini hayata geçirme konusunda gayretli olunmasına dikkat çekti.

Sohbet ortamında geçen iftar sonrası bir konuşma yapan Rektör Güder, ramazan ayının önemine vurgu yaparak; “Ramazan ayının milletimizde ve ülkemizde ayrı bir kıymet ve önemi bulunmaktadır. Ramazanın bize kazandırdığı manevi iklimi taçlandırmak için, komşuluk ilişkilerimizi yeniden canlandırarak hep birlikte yeni bir seferberlik başlatmamız gerekir. Bilhassa iftar sofralarımızı komşularımızla paylaşmak, Ramazan’ın, orucun, iftarın, sahurun manevi hazzını birlikte paylaşmak hanelerimizi, beldelerimizi, ilimizi mutlu ve mamur edecektir” dedi.

mkü iftar2

Tekdüze Bir Yaşayış İnsan Yapısına Ters Düşer

Düşünce ve görüşlerin farklılığının, iyi niyet ve hoşgörü sınırları içerisinde geliştiği ve yayıldığı sürece, düşünce dünyasına bir zenginlik kazandıracağını vurgulayan Rektör Güder; “Bütün insanların tekdüze bir yaşayış ve düşünceyi paylaşması, insan yapısına ters düşer. Elbette hepimiz değişik konularda, değişik görüşleri taşıyabilir ve o konularda farklı görüşler ileri sürebiliriz. Önemli olan, bu görüşlerin hoşgörü sınırları içerisinde ortaya konulmasıdır. İnanıyorum ki, Ramazan ayı hem örselenen komşuluk ve diğer sosyal ilişkilerimizin tamir edilmesinde ve yeniden canlandırılmasında farkındalık oluşturacaktır. Ramazan ayı vesileyle hem kendi ülkemizin hem de bütün insanlığın içinde bulunduğu durumu bir kez daha düşünmek ve bu noktada kendi payımıza düşen sorumlulukları değerlendirmek, insanları ilgilendiren her konuda en iyisi ne ise en doğrusu ne ise onu her yerde hayata geçirme konusunda gayretlerimiz, çabalarımız müşterek olmalıdır” şeklinde konuştu.

Basın Mensuplarımızın Çabalarını Alkışlıyoruz

Konuşmasında basının önemine de değinen MKÜ Rektörü Güder; “İlimizin, Üniversitemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesiyle kalkınmasına önemli katkılar sağlayan basınımızın kamu yararını ilgilendiren konularda halkımızı doğru bilgilendirmede, kamuoyu oluşturmada, alınan tedbirlerin, getirilen yeniliklerin kamuoyuna yansıtılmasında gösterdiğiniz duyarlılığı takdirle karşılıyoruz. Bu önemli kamu hizmetini layıkıyla yerine getiren siz değerli basın mensuplarımızın gayret ve çabalarını alkışlıyoruz. Sizler sayesinde milli birlik, beraberlik, hoşgörü ve saygı değerleri en iyi şekilde korunacak, yaşatılacak ve yayılacaktır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here