Devlet Hastanesine Yanık Ünitesi!

0
514

yanık ünitesi1İskenderun İçin Hayati Öneme Sahip Bir Protokole İmza Atıldı

İskenderun Devlet Hastanesi’ne yeni açılacak olan yanık ünitesi protokolü geçtiğimiz hafta sonu İskenderun Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen törenle imzalandı. Gerçekleştirilen imza töreninde, ağır metal sanayinin merkezlerinden biri olan İskenderun için yanık ünitesinin gerekliliğine vurgu yapıldı. Protokol; İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Kamu Hastaneleri Birliği İl Genel Sekreteri Ömer Akın ve İskenderun Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yöneticileri tarafından imzalandı.

İskenderun’da eksikliği hissedilen bu ünitenin kente kazandırılmasına katkı sunan başta Kaymakam Su’ya ve OSB yönetimine teşekkür eden Kamu Hastaneleri İl Genel Sekreteri Ömer Akın, üniteyi kısa sürede faaliyete geçireceklerini söyledi.

OSB Başkanı Fatih Tosyalı da yönetim kurulu olarak yanık ünitesinin uzun zamandır istediklerini belirterek; “Çünkü bu bölge için çok zaruri bir ihtiyaçtı. Yanık ünitesiyle ilgili tüm ihtiyaçlar bu işin uzmanlarıyla mutabakat kurularak alındı. Biz her zaman hazır olmasını istediğimiz fakat kullanılmasını istemediğimiz yanık ünitesini aldık. Bu çalışmanın yapılmasında bizden talep edilen her türlü cihazın, eksiklerin siparişini verdik. Yanık ünitesi yaklaşık 500 bin liraya mal oldu. Biz hiçbir masraftan kaçınmadık. Bundan yaklaşık 45 gün sonra bu cihazlar hastanemize intikal edecek. Bölgemiz ağır sanayi faaliyetleri kapsamında hastanemize yanık ünitesi çok gerekliydi zaten. OSB olarak üretime, istihdama ve bölgemizin sosyal yapısına katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

yanık ünitesi2

Kaymakam Ali İhsan Su ise imza töreninde yaptığı konuşmada, İskenderun Körfezi’nin hızla sanayileştiğini ve bu ünitenin bir ihtiyaç olduğunu belirterek; “Bölge için hayati öneme sahip bir protokole imza atacağız. Son dönemde kamu hastanelerinde halkın sağlığı, bireylerin sağlıklı bir yaşama kavuşması için çalışmalar yapılmaktadır. Bölgede yanık ünitesine uzun zamandır ihtiyaç duyuluyordu. Bu önerimize sıcak baktıkları ve bu projeyi kente kazandırdıkları için OSB yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Kentimizde ümit ediyoruz ki yanık vakaları olmasın. Olursa da bu kurulacak olan yanık ünitesinde anında müdahale edilecektir. 13 yatak kapasiteli ve her türlü yanık vakalarını tedavi edecek yanık ünitesinde görev hemşire ve personeller hizmet içi eğitimine gönderildiler” dedi.

Düzenlenen törene İskenderun Devlet Hastanesi Yöneticisi Veysel Yıldırım, İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Mete Burakçin de katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here