Futbolu Rahat Bırakın (4)

0
58

Değerli okurlarım, taraftar gruplarının faydalarından çok zarar olduklarını anlatmaya çalıştım. Saha kapatma cezaları bu taraftar guruplarının kulübe gözdağı vermesinden başka bir şey değildir. Kulüpler küme düşseler ya da çok büyük zarara uğrasalar bile, kulüp başkanlarına hiçbir şey olmuyor. Sadece hakları yenmiş gibi davranıyorlar, bu da ileriye dönük bir yatırım oluyor.

Biraz da Batı’ya bir göz atalım… Avrupa’da birçok kulüplerin başkanlarını kamuoyu doğru dürüst tanımaz bile. Muhtemelen öyle olmasını uygu görüyorlar ya da gerek duymuyorlar. Hani,  aslı olmasa bile, ufacık bir şaibede istifa etmeleri yok mu, insan mest oluyor. Neden istifa ettiklerini anlayamıyorum doğrusu. İstifaya gerek yok. İnkâr edeceksin, onları suçlayacaksın, vatan hainleri diyeceksin. %50’yi bırakırım ha diyeceksin. Demek ki, bizim kültürümüzde istifa etmek günah. Allah’ın izniyle diyerek, herkesin göreceği yerlerde namaz kılarak, falan…

Yukarıda, istifalardan, kulüp başkanı olmanın faziletlerinden söz etmiştim ya. Buna biraz devam edelim. İyi oluyor da ondan! Ülkemizdeki spor kulüplerinin başkanları ve yöneticilerin büyük bölümü ihaleci! Daha önceleri bu işlerle ilgilenmiyor olabilir ama başkan seçilir seçilmez ihaleci olup çıkıyor.

Bunun nedenleri belli. Yukarıyla ilişkileri iyi! Bir de, aynı renkteler ise bu iş buraya kadar. Şantaj, montaj, kürtaj umurlarında değil. Yeter ki yeşil renkli paralar bavullarla gelsin. Bunlar yetmiyor. Bir kulüp başkanı taraftarlarıyla Anıt Kabre yürüyor. Oraya yürünmez, orası ziyaret edilir. Yürüyecekseniz belli yerlere, örneğin meclise yürüyeceksiniz.

Meşrutiyet, monarşi, oligarşi yönetimlerinde kanun, bir kişinin ağzından çıkanlardır. Şimdi de öyle değil mi? Kanunun men ettiği yerlerde, yüzlerce ağaç kesilerek konut yaptırmaya kalkanlar ve “Kimseyi İlgilendirmez” diyenler, koltuk uğruna binlerce taraftarı peşine takarak belli bir mekana yürüyenler ve sonunda bir beklentisi olanlar… Futbolumuz bu zihniyette ki insanlarla bir yerlere gelebilir mi? Tarafsız federasyonumuz var diyorduk ama bir de ne görelim. Kasımpaşalının bir göz işaretiyle olgun ve dolgun birisi oraya gelmiş.

Kasımpaşalı ile aynı şeyleri aynı anda düşündüklerini söylemeliyim. Bu düşüceler futbolumuzu batağa götürür. Acaba bunun farkında değiller mi? Üç sene, beş sene Avrupa’ya Gitmezsek N’olur? Zihniyet bu! Hâlbuki UEFA onlara çok önemli bir mesaj vermişti. Bunu yaparsanız sorun yaşamazsınız demişti. Ne olduğunu yarın anlatacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here