Futbolda Kaptanlık ve Alkışlar (3)

0
51

Değerli okurlarım, bizim söylediğimiz ve herkesin de bildiği gibi alkışlamak ve el çırpılmasına verilen estetik, olaylara ve insanlara takılan bir apolet ve değerlendirmedir. Dün de söylemiştim ya alkışlanmayı ve şakşakçıları, konu ile ilgili duygu düşüncelerimi sizlere tam anlamıyla yansıttığımı düşünemiyorum. Bu nedenle de en kısa zamanda bu alkışlanmayı ve şakşakçılığı tekrar sunacağım.

Gelelim Takım Kaptanlığına! Ülkemizde her şey amatörken, söylemeye gerek yok futbol da amatördü. Takımlar sahaya çıkarken en başta olan takım kaptanıydı. Daha sonraları sol koluna bant takanlara “Kaptan” denildi. Sanırım doğrusu da bu olmalı. Sizlere sunmak istediğim, ‘Bantlı mı, bantsız mı? Sağ kola mı, sol kolamı takılır?’ değil.

Öncelikle, takım kaptanları nasıl olmalıdır? Bunları madde-madde yazarsam daha iyi anlatacağıma inanıyorum. *Takımın en yeni yetmesi olmamalı, *Etkili ve yetenekli bir oyuncu olmalı, *Oldukça iyi bir futbolcu olmalı *-Arkadaşları tarafından sevilen, sayılan olmalı, *Tekniği ve oyun anlayışı iyi birisi olan bir oyuncu olmalı, *Uzlaştırıcı bir karaktere sahip olmalı.

Aslına bakarsanız, bu maddeleri çoğaltmak mümkündür. Fakat bu kadar özelliğe sahip, yani kusursuz bir oyuncu olamaz ama bir takım kaptanında vazgeçilmez maddeler, sağlam bir karakter her zaman olmalı. Bütün bunlara rağmen, her futbolcu kaptanlığı beceremez. Bu iş için biraz da özverili olmak gerekiyor. Takım arkadaşlarıyla, hakemlerle, rakip oyuncularla olumlu diyalog kurma yeteneğine sahip olmalıdır.

Bir de bunun tersine bakalım, yani öyle düşünelim. *Takım arkadaşlarına yumruk sallayan, *Onlara hakaret yağdıran, *Rakip oyuncularla sık-sık sürtüşen, *Hakemlerle olumsuz diyaloga giren… Bu kadarı yetiyor da artıyor bile. Bir takımın kaptanı taraftarlarıyla daima barışık olmalı. Saha içinde değil sadece, saha dışında da taraftarlarına sıcak ve candan olmalı. Çünkü maçlarda taraftarlar kaptanlarına bakıyor, onun arkadaşlarını ateşlemesini bekliyor. Gol atamasa bile, gol atan oyuncuyu diğerlerinden önce kaptanlarının kutlamasını istiyor.

Taraftarla ters düşmek ve bunu uzatmak! Takım arkadaşlarıyla yumruklaşmak, hakemlerle olumsuz diyaloga girip, rakip oyunculara kaba davranmak. Böyle bir futbolcuyu biliyorum, siz de tanıyorsunuz, yarına…

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here