Futbol Festivali Bugün Başlıyor!

0
79

futbol festivali3Festival Down Sendromlu Çocukların Maçıyla Başlayacak…

İskenderun Belediyesi tarafından organize edilen ‘Yeni İskenderun İçin 1 Kalp Olalım!’ sloganı ile gerçekleştirilecek olan Futbol Festivali, bugün start alıyor. Türk futbolunun tanınmış simalarının da gösteri maçı yapacağı futbol festivaline tüm halkımızı izlemeye davet eden Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Down sendromlu çocuklarımızı topluma kazandıracağız” dedi.

İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde projenin sahibi Feray Dingil ve projeyi organize eden ekip ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya gelen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun’un adını her alanda tüm Türkiye’ye duyurmakta kararlı olduğunun vurgusunu yaptı. Bu kentin sadece alt ve üst yapılarını yaparak tanıtımın yapılamayacağını dile getiren Belediye Başkanı Dingil; “Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle de kentin adını en iyi nasıl adını duyuracağız çalışması ve arayışları içerisine girdik. Türkiye’de İskenderun adı, sadece demir-çelik ve liman ile değil her alanından da söz edilmelidir.

Down sendromlu çocuklar ile ilgili bu proje eşim Feray Hanımındır. Aileler bu çocukları topluma çıkarmaya utanıyorlar. Bizlerin hazırladığı bu proje ile onları topluma kazandırdık. 2. No’lu Belediye Aile Çay Bahçesini down sendromlular köyü olarak belirledik. Orada, bu çocuklarımıza verilecek eğitim sonunda kendileri çalışıp, insanlara da servisleri kendileri yapacaklar. Ayrıca eski İbrahim İnal Hastanesinin yerini de RAM’a verdik” derken bu çocuklara sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi.

Bugün başlayacak olan futbol festivaline de tüm İskenderunluları davet eden Başkan Seyfi Dingil, ayrıca Erzin’den Belen’e kadar IQ’su yüksek, üstün yetenekli çocuklar için, geleceğin çocukları yetiştirilmesi adına bir okul tahsis ettiklerini de söyledi.

futbol festivali4

Engelli Tüm Çocuklara Hizmet Vereceğiz

İskenderun’da bir ilki gerçekleştirmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in Eşi Feray Dingil de; “Down sendromlu çocuklar için Engelsiz İskenderun Derneğini kurduk. Amacımız bu çocuklarımızı topluma kazandırmak ve onlara öz güven kazandırmaktır. Bu çocuklarımız eğitilerek topluma kazandırılır. Bu çocuklarımıza tahsis edilen çay bahçesinde onlar çalışıp, halka servisi de onlar yapacaklar. Buradan elde edilecek gelirin her kuruşu down sendromlu ve engellilere harcanacaktır. Ayrıca ilk kez İskenderun’da Down sendromlu bir futbol kulübü kurduk. Bu projeyi bu çocuklarımızın beklentisi doğrultusunda kurduk” derken, dernek olarak sadece down sendromlu çocuklara değil, tüm engelli çocuklara da hizmet edeceklerinin altını çizdi.

Veteranler Karşı Karşıya Gelecek

Düzenlenen futbol turnuvası hakkında bilgi veren TFF Bölge Gözlemcisi Levent Erköse ise;  “Geniş katılımlı ve Türk futbolunun önde gelen isimlerinin katılımı ile yarın (bugün) futbol festivalimiz başlayacak ve üç gün sürecektir. ‘Yeni İskenderun İçin 1 Kalp olalım!’ sloganı ile İskenderun Belediye Spor Komplesinde gerçekleştireceğimiz festivale tüm halkımızı davet ediyorum. Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim’i, belki futbol festivalimize değil ama kentimize getirteceğiz. Futbol festivalimiz, down sendromlu futbol takımımızın kendi arasında yapacağı karşılaşma ile saat 17.30’da başlayacak. Daha sonra da Galatasaraylı veteranler ile İskenderunlu veteranler karşı karşıya gelecekler. Daha sonrada futbol festivalimize katılan takımların karşılaşmaları start alacak” şeklinde konuştu.

Gençlerimize Sahip Çıkacağız

Yeni kurdukları İskenderun Belediyespor Kulübünden de söz eden Erköse; “İskenderun’da devamlı meyve veren ağacın gölgesi sulanmıştır. Biz ise o ağacın kökünü sulayacağız. Belediye başkanımızın, sportif etkinliklerde her zaman için yanımızda olacağının sözünü almamız ile birlikte kentimizde İskenderun Belediyespor Kulübünü kurduk. Gayemiz burada kulüp olarak başarılı olup bir üst lige çıkmak değildir. Gençlerimize sahip çıkmak, onların yanında olmak ve onları Türk futbolunda bir yerlere getirmektir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here