Fırat; “İç Piyasada Durgunluk Devam Ediyor”

0
140

Altın piyasasını değerlendiren Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, geçtiğimiz haftalarda 96 TL’ye gerileyen altın fiyatlarının tekrar tırmanışa geçerek, 100 TL’yi bulduğunu söyledi. İç piyasada nakit para sıkıntısı yaşandığını da söyleyen Başkan Fırat, yetkililerin acil önlem alması gerektiğini belirtti.

Geçtiğimiz haftalarda 96 TL’ye kadar gerileyen altının, bu hafta başı ile tekrar tırmanışa geçtiğini hatırlatan Başkan Fırat, “Şuanda altın 100 TL üzerinden işlem görüyor. Altında iniş çıkışlar her zaman olacaktır. Geçtiğimiz haftalarda da yaşanan düşüşün nedeni Çin’in duraklamaya girmesini fırsat bilen yatırımcıların, kar amaçlı satışlarıdır. Altın şuanda tekrar yükselişe geçti. Önümüzdeki günlerde de bu yükselişin devam edeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Bu durumun her zamanki gibi iç piyasayı olumsuz etkilediğine de vurgu yapan Fırat, “İç piyasada nakit para sıkışıklığı yaşanıyor. Bunun nedeni ise vatandaşın bankalara olan borcudur. Şuanda % 60-70 civarında nakit para bankalarda dönüyor. Bu sıcak para iç piyasaya akmıyor. Bundan dolayı da iç piyasada 3-4 aylık durgunluk devam ediyor. Piyasaya nakit para akması için yetkililerin acil önlem alması gerekir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here