Fırat; “Ekonomik Krizlerle 2022’yi Tamamladık”

0
7

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, 2022 yılını, piyasalar yönünden değerlendirdi.

Son günlerini yaşadığımız 2022 yılının sadece kentimiz ve ülkemiz için değil tüm dünya için ekonomik yönden sancılı geçtiğini ifade eden Başkan Fırat; “2022 yılını şöyle bir gözlediğimiz zaman pek hoş değil ama acısıyla, tatlısıyla bitirmek üzereyiz. Tabii bu pandeminin acıları da daha henüz sönmüş değil. Dünya genelinde pandemiden sonra bir ekonomik kriz meydana geldi. Dünya çapında baktığımız zaman hem Avrupa Asya bu pandemiden dolayı ekonomik krizlerin içerisine girip girip çıktı. Amerika normal faizini yükseltmezken hemen hemen her ayın sonunda ya da 2 ayda bir FED merkez Bankası 0,25, 050 en son 0.75 puan yükseltti. Akabinde Avrupa Birliği yine aynı şekilde 13 yıl aradan sonra ilk kez faiz yükseltti. Demek ki Amerika, Avrupa, dünyada da ekonomik krizler sürüyor.

Bizim ülkemize baktığımız zaman kriz yok desek yalan söyleriz. Hayat pahalılığı, insanların yaşam tarzları, yaşamakta zorluk çeken toplum, yani 2022 yılını acısıyla tatlısıyla bitirmeye yakın son haftanın içerisindeyiz. Sektörümüz bakımından güvenli liman olan altın hala güvenli liman olmaya devam ederken bundan birkaç sene önce euro doları geçmişti. 2022’de başa baş geçmeye başladı, kurun aynı olduğunu görüyoruz ama son bir ay içerisinde Euro yine atak yaparken 2 binin üzerine çıkarken dolar 1800-1900 arasında gidip-gidip gelmeye başladı.

Altın gene güvenli liman olmaya devam ederken son haftaya girdiğimiz yılda, bir milyon yüze yaklaştı. %25’le %30 arasında bir prim yaptı. Bunların hepsi 2022’nin olumlu ve olumsuz geçen olayların takibinde sürüyor. Ben 2023’e öncelikle ülkemin refah içerisinde geçmesini temenni ederken, İskenderun hemşerilerimin de yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here