Fırat; “Altın Kazancını Korudu”

0
75

uğur fırat-piyasa5İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, haftalık piyasa değerlendirmesini yaptı. Fırat, altının, veriler sonrası Fed’in faiz artırımına gideceği beklentilerinin zayıflaması ile birlikte kazancını koruduğunu kaydetti. Başkan Fırat açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Altın, ABD ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde daralması ve bunun sonucu Fed’in yakın zamanda faiz artırımına gideceği beklentilerinin zayıflaması sonrası, üç günlük yükselişinin ardından kazançlarını korudu. Spot altın yüzde 0.5 yükselerek ons başına 1,196.78 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 10:30’da 1,190.65 dolar seviyesine geldi. Altın Şanghay’da, Çin imalat sanayi verisi sonrası fazla değişmedi.

Yatırımcılar, Fed’in 2006’dan bu yana yapacağı ilk faiz artırımının zamanlamasını kestirebilmek için ABD ekonomik verileri dikkatle izliyor. ABD’de gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYİH) yılın ilk çeyreğinde, büyük ölçüde kötü hava koşullarından dolayı, yıllıklandırılmış rakamla yüzde 0.7 daraldı. İlk açıklanan veri ekonomide yüzde 0.2 büyüme olduğunu göstermişti. Diğer bir veri ise, ABD’de tüketici güveninin Mayıs ayında altı ayın en düşük seviyesine indiğini gösterdi.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here