Fırat; “Altın 1.200 Doların Üzerinde Tutundu”

0
57

uğur fırat-piyasa4İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Esnaf Oda Başkanı Uğur Fırat haftanın ilk borsa değerlendirmesini yaptı.

Altının, ABD enflasyonunun faiz artırımı beklentilerini güçlendirmesine karşın 1.200 doların üzerinde tutunduğunu ifade eden Fırat; “Altın, ABD enflasyonunun faiz artırımı endişelerini güçlendirmesine karşın, Yunanistan görüşmelerinin neredeyse kilitlenmesinden kaynaklanan güvenli liman alımları ve Çin’in teşvikleri artırmasının etkisi ile ons başına 1.200 doların üzerinde tutundu.

ABD’de, Cuma günü açıklanan gıda ve yakıt hariç tüketici fiyatları Mart ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1.8 arttı ve Ekim ayından bu yana en hızlı yıllık yükselişini gerçekleştirdi.

Çin dün, bankaların ayırmak zorunda oldukları rezerv miktarında, küresel krizden bu yana en hızlı düşüşü gerçekleştirdi. Yunanistan hükümeti, kreditörlerin mali yardımın serbest bırakılmasını ve krizin kötüleşmesini önlemek için anlaşmaya varılması konusunda baskı yapmasına karşın, seçimler öncesi kemer sıkma tedbirlerinin kaldırılacağı yolundaki taahhütlerden vazgeçmeyeceğini açıkladı” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here