Fatih Tosyalı Projelerini Tanıttı

0
654

İskenderun Projeleri Tanıtım toplantısında “İmza namustur” diyen Cumhur İttifakı Ak Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Fatih Tosyalı, İskenderun Şehir Plajı, Stat eski Alanı Kent Parkı Projesi, Şehit Kütüphanesi, Denizciler Plajı, seyir terasları, kent şelalesi, Feyezan Kanalı 2. Etap çalışmaları ve çocuk köyü gibi birçok proje için 2024 sözleşmesini imzalayarak, “Bu projeleri yapmak boynumun borcudur” dedi. Tosyalı’nın proje lansmanı görkemli oldu.

Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Tosyalı, AK Parti Hatay Milletvekilleri Abdülkadir Özel, Sabahat Özgürsoy Çelik, MHP Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, HBB Başkan Adayı İbrahim Güler, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Yanmaz, İlçe Başkanı Av. Abdülkerim Güven, MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, iş dünyası temsilcileri, STK’lar, muhtarlar, kadın kolları ve gençlik kollarının katıldığı lansmanda, tüm salon doluydu.

Proje tanıtım toplantısında ilk sözü alan Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Av. Abdülkerim Güven konuşmasında; “Cumhur İttifakı’nın temellerini birlikte oluşturduğumuz, Milliyetçi Hareket Partisi ile el ele, omuz omuza, hemşerilerimizin de desteği ile inşallah 31 Mart’ta İskenderun’da büyük bir zafer kazanacağız” dedi.

Daha sonra alkışlar eşliğinde sahneye Belediye Başkan Adayı Fatih Tosyalı çıktı. Tosyalı; “Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, bugün sizlere aktaracağımız projeler, bir seçim vaadinden öte siz değerli hemşerilerimizle imzalayacağımız bir sözleşme niteliğindedir. Bu şehirde doğmuş, bu şehrin ekmeğini yiyerek büyümüş, bu şehirde çalışmış, bu şehirde istihdam olmuş, bu şehirde istihdam sağlamış bir kardeşinizim. Ve şimdi yıllar boyu üreten, üretirken de ülkenin kalkınmasında lokomotif görevi üstlenen İskenderun’u kendisine yakışır zirvelere taşıma kararlılığındayız” dedi.

Eski Stat Alanı Kent Parkı Projesi

Tosyalı ilk proje olarak, eski stat alanının kent parkına dönüştürülmesinin hedeflendiğini söyledi. Tosyalı; “Projemiz alanımız 63 bin metrekaredir. Proje kentin pek çok gereksinimlerine cevap verecek fonksiyonları barındırmaktadır. Çok amaçlı tabir ettiğimiz salon ve salon girişinin önünde bulunan etkinlik alanında kır düğününden, kent festivallerine kadar pek çok aktiviteyi gerçekleştirmek mümkün olacak. Kompleksin altında bulunan 17.500 m2’lik dev bir otoparkımız bulunuyor. Proje maliyetimiz 42 milyon liradır” dedi.

‘İskenderun Şehir Plajı’ projesini de detaylarıyla anlatan Tosyalı; “Şahsımı son derece heyecanlandıran ve tüm hemşerilerimizi heyecanlandıracağını düşündüğüm bir proje. Her hemşerimizin sahillerde bir anısı olduğundan eminim. Artık İskenderun’da denize girmek için, çocuklarımız, gençlerimiz ve tüm hemşerilerimiz uzun mesafeler kat etmek zorunda değil. Gereksinim duyulan tüm donatılara sahip plajlarımız İskenderunluların hizmetine giriyor” dedi.

Başkan Adayı Tosyalı, Nihal Atakaş Camii yanında yapılacak olan “Şehir Kütüphanesi”nin de tanıtımını yaptı. Tosyalı; “İskenderun Şehir Kütüphanesi, farklı çizgileriyle şehrimizin sembol yapılarından biri olmaya talip. Şehrin kütüphane gereksinimine cevap vermekle birlikte, pek çok aktiviteyi içinde barındıracak donatılara sahip. Sergi alanları kafeleri, kitap okuma birimleri, ayrıca dijital kütüphaneye sahip bu proje İskenderunluların dünyaya açılan kapısı olacak. Toplam 3400 m2’lik hizmet alanına sahip kütüphanemiz, İskenderun’un bir incisi olacak ve İskenderun’a çok yakışacak. Maliyeti 24 milyon lira olacak” diye konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here