Mevlüt Dudu; “Süreci Tersine Döndürmek Zorundayız”

0
103

mevlüt dudu (10)Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu; “Süreci Tersine Döndürmek Zorundayız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde gerçekleştirilen PM, TBMM Grubu ve Yüksek Disiplin Kurulu ortak toplantısının ardından kısa bir değerlendirme yaptı.

Ortak toplantının gündeminin referandum olduğunu ifade eden Milletvekili Dudu; “Siyasetin tepesindeki FETÖ’cüler görevine gülücükler dağıtarak devam ederken, FETÖ’ye yol veren tüm siyasiler iş başında iken, ülkenin en karlı kuruluşları bir gecede Varlık Fonu’na devredilerek, yeni bir talanın kapısı açılırken, kamuda çalışan çoğu gariban insanların görevden atıldığı, Türkiye’nin en iyi akademisyenlerinin üniversitelerden atıldığı, kamuda muhalif her ismin tasfiye edildiği, hapse yollandığı büyük bir darbe ve ekonomik sömürü ile karşı karşıyayız. İşte bu yüzden referandumda top yekün mücadele ederek, süreci tersine döndürmek zorundayız” dedi.

Meclisin Yanlış Kararı Milletten Dönecektir

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, Anayasa teklifinin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne gitmeyeceklerini açıkladığını da kaydeden Milletvekili Dudu, Genel Başkanları Kılıçdaroğlu’nun konu hakkındaki şu sözlerini paylaştı;

“Atatürk’ün Amasya Tamimi’nde dediği gibi milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Anayasa Mahkemesine gitmiyoruz. Halkın iradesi ile korunamayan milli egemenliğin başka güçle korunması mümkün değil. Son sözü millet söyleyecek!

Milletin sandıkta karar vereceği 16 Nisan’a kadar milletin hakemliğindeyiz. Esas Yüce Divan, milletin divanıdır. İşte bunun için Anayasa Mahkemesi’ne gitmiyoruz. Milletin ferasetine, engin sağduyusuna güveniyoruz. Son söz milletin! Meclisin yanlış kararı milletten dönecektir!” (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here