Evcil Hayvanlar Çocukları Kötü Alışkanlıklardan Uzaklaştırır

0
48

İskenderun’da petshop sahibi olan Mehmet Yavuz, evcil hayvanlardan en çok tercih edilen kuşların bakımları ile ilgili bilgiler verdi.

Ellerinde 17-18 cins kuş bulunduğunu söyleyen Yavuz; “Kanaryalar, muhabbetler, Hint bülbülleri, java bülbülleri gibi 17-18 cins kuşumuz var. Parizyen kuşumuz var, kanaryaların en değerlisidir, çok narindir, bakımı biraz hassastır. Kanaryaların sosyetesi diyebiliriz. Bir üst cinsi 2000-3000 TL civarında çok değerli bir kuştur.

Kuşların bakımı kolaydır. Rüzgar, yel görmesin, klimanın karşısında kalmasın, yemeğini, suyunu eksik etmeyin yeterli. Ondan daha güzel dost, arkadaş bulamazsınız. Çocuklarınıza sorumluluk verebileceğiniz en güzel yoldaştır” dedi.

Ekonomik ve bakımı kolay olması nedeniyle muhabbet kuşları ve balıkların evde bakım için daha çok tercih edildiğini kaydeden Yavuz; “Hem ekonomik olarak, hem bakımları kolay olduğu için muhabbet kuşları, balıklar daha çok tercih ediliyor. Çocuklara kolay geldiği için kuş veya balık almayı istiyorlar. Evcil hayvanlardan kedi, köpek tercih edenler de var.

Hayvan sahiplenmek her halükarda bir sorumluluk gerektirdiği gibi değerini bilmemiz lazım. Onlara gereken özeni göstermemiz lazım. Her türlü kötü alışkanlıklardan çocuklarımızı uzaklaştırdığı gibi onlara sorumluluk da veriyor. Bunun bilincinde olarak, çocukların hayvanlarla diyalog halinde olmalarını daha çok sıklaştırmalıyız, bunun için çabalamalıyız” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here