Eski Down Kafe 10 Yıllığına Kiralanacak!

0
65

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Brifing Salonunda toplandı. Haziran ayı ikinci oturumunda iki maddelik gündemi olan Meclis Toplantısına Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlık etti.

Gündem maddeleri öncesi bilgilendirmelerde bulunan Başkan Tosyalı, önümüzdeki günlerde yapılacak olan ihaleleri anlattı. Hatay Büyükşehir Belediyesinin uhdesinde bulunan ancak hiçbir çalışma yapılmayan arıtma tesisin de İskenderun Belediyesi tarafından işler hale getirileceğini kaydeden başkan Tosyalı, tesisin iki ay Konya Belediyesi tarafından çalıştırılıp daha sonra HATSU’ya teslim edileceğini söyledi.

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden Başkan Tosyalı, şehrimizi hızla normalleştirmek için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Gündemin birinci maddesi olan “Sahil dolgu alanı üzerinde bulunan 2 nolu işyerinin 10 yıllığına kiralanması için Belediye Encümenine ve Belediye başkanına yetki verilmesi yönünde karar alınması ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu” CHP grubunun red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

Birinci madde ile ilgili söz alan CHP Grup Başkan Vekili Fatin Bereketoğlu, söz konusu sosyal tesisin belediye tarafından işletilmesinin halkın yararına olacağını savunurken, özel bir firmaya kiralanmasını doğru bulmadıklarını kaydetti. Bereketoğlu; “Belediyeye ait bir işyerinin özel bir firmaya kiralanması ve orada fahiş fiyatlarla hizmet verilmeye başlanmasını doğru bulmuyoruz. Bu sosyal belediyecilik anlayışıyla da uyuşmamaktadır. Söz konusu sosyal tesisin belediye tarafından işletilmesi halkımızın da yararına olacaktır. Bu düşüncelerle söz konusu maddeye grup olarak red veriyoruz” diye konuştu.

Çay Bahçesi İşletmek Sosyal Belediyecilik Değil

Daha sonra söz alan Ak Partili Meclis Üyesi Erdem Ünlüçetinkaya da; “Çay bahçesi işletmek sosyal belediyecilik değil. Aslolan hizmetin gelmesidir. Bu şehirde değer haline gelmiş bir firmanın burayı alarak, kentimize yakışır bir şekilde işletmesinden memnun olurum” dedi.

İskenderun esnafının önünün açılması gerektiğini ifade eden MHP’li Meclis Üyesi İbrahim Yavuz da; “Önceki dönemde de bu tarz kiralamalar yapmıştık. Kentimizde hatta Türkiye’de marka haline gelmiş bir firmanın böyle bir işletmeyi üstlenmesi oldukça yararlı olacaktır. İskenderunlu markaların, tesislerin gelişmesi için önünü açıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmalarda bir firma isminin telaffuz edilmesini doğru bulmadığını kaydeden CHP’li Meclis Üyesi Bülent Kırmızıoğlu ise; “Şu an hepimiz suç işliyoruz. İskenderun’da iş yapan tüm firmaların bu ihaleye katılması zorunluluğu vardır. Şu an burada bir firmanın isminin telaffuz edilmesi, henüz ihale yapılmamışken doğru değil” dedi.

Yerelde marka değeri yüksek esnafların desteklenmesi gerektiğini düşündüğünü kaydeden MHP’li Meclis Üyesi Emir Selim Yazar, söz konusu tesisin, iradenin istediği şekilde işletmeyi yönetecek bir firmaya kiralanmasının doğru olacağını belirtti.

Söz konusu tesis ile ilgili kimseye verilmiş bir ihale olmadığını dile getiren Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da; “Tüm firmalarımız kıymetlidir. Herkes ihaleye girebilir. Kim şartları yerine getirirse ihaleyi alır” dedi.

Meclisin geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen birinci oturumunda görüşülen ve tadil edilmesi amacıyla komisyona gönderilen, gündemin ikinci maddesi olan “Deprem felaketi nedeniyle yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı binalarda faaliyette bulunan işyerlerinin yeni adreslerine taşınmaları sebebiyle keşif ücretinin, ruhsat yenileme ücretlerinin 31.12.2023 tarihi mesai bitimine kadar alınmaması ve geriye dönük keşif ücreti ve yenileme ücreti iadesi yapılmaması konusunda gerekli meclis kararının alınması ile ilgili Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu” oy birliğiyle oylandı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here