Erzin Halk Eğitimden Esnaflara Hijyen Semineri

0
93

erzin'de seminerErzin Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Erzin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle ilçede Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından çeşitli meslek dallarından “Personel Hijyen Eğitimi” kursları başladı.

Sağlık Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan Hijyen Eğitimi yönetmeliğine göre tüm esnaflara 5 Temmuz 2014 tarihine kadar eğitim alınması zorunluluğu getiriliyor. Gıda üretim ve perakende iş yerlerinde insani tüketim amaçlı üretim yapan tesislerde çalışanlara hijyen eğitimi verilmesi zorunlu hale gelmesinin ardından eğitimler aralıksız devam ediyor.

Hazırlanan yönetmelikteki kapsam birçok iş kolunu kapsıyor. Erzin Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Ömer Fatih Yavuz, bakanlıkların aldığı karar gereği ilçedeki esnaflara hijyen eğitimi vermek için açılan kursların 5 Temmuz 2014 tarihine kadar devam edeceğini söyledi. Bu yönetmeliğin kapsadığı iş yerlerinde Genel Müdürlük tarafından verilecek belgeye sahip olmayanların çalışamayacağına vurgu yapan Yavuz, işverenlerinde bu eğitimi almalarının mecburi olduğunu hatırlattı.

Devam eden kurslara katılacak iş kollarında bakkal, şarküteri, kasap, kahvehane, aşçı gibi birçok meslekteki çalışanlar 5 Temmuz 2014 yılına kadar eğitimden geçme mecburiyetinde olacak. En az 8 saat olacak olan eğitimlerde kursiyerlere belgeleri teslim edilecek Erzin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Fatih Yavuz esnaflara çağrıda bulunarak ilgili iş kollarındaki esnafların kurslara katılarak belgelerini temin etmelerini istedi.

Erzin’de Nezaket ve Güler Yüz Eğitimi Kursu

Erzin ilçesinde resmi dairelerde ve özel bürolarda çalışan memur ve işçiler, sorunlarını ve işlerini yürütmelerini dileyenleri güler yüzle karşılayacak. Erzin İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlükleri tarafından  Erzin ilçesinde Kamu Hizmetlerinin Yürütülmesi İlkeleri Valilik Genelgesi doğrultusunda nezaket, sağlıklı iletişim ve halkla ilişkiler hakkında geniş kapsamlı eğitici seminer verildi. Seminerde halkla yüz yüze gelen, başta telefonlara cevap veren kamu personelinin vatandaşlarımıza  güler yüzle muamele edilmesi eğitimi sayesinde vatandaşların resmi dairelerde güler yüzlü karşılanarak memnuniyetleri sağlanmış olacak.

Haber: Adil Coşkuner/Erzin

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here