Eryılmaz: “AKP Hükümeti İhracatçımızı Mağdur Etti”

0
60

refik eryılmaz26Avrupa’ya ihracat yapan firmalara ait Türk Tırlarının çeşitli sebeplerle sınır kapılarında bekletildiğini söyleyen CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, AKP Hükümetinin vatandaşları mağdur ettiğini savundu.

Mağdur olan vatandaşların kendilerini arayıp yardım istediklerini anlatan Milletvekili Eryılmaz, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu; “AKP Hükümetinin Suriye politikası nedeniyle Ortadoğu’ya ihracat yapan firmaların mağduriyetleri henüz çözülememişken şimdi de Avrupa’ya ihracat yapan firmalara ait Türk Tırları çeşitli sebeplerle sınır kapılarında bekletiliyor. Bulgaristan’ın Türkiye”ye açılan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’ndan arayan vatandaşlarımız iki gündür sınır kapısında beklediklerini, kendilerine Bulgar yetkililer tarafından herhangi bir tatmin edici cevap verilmediğini, araçlarının içinde yattıklarını ve kişisel ihtiyaçlarını karşılamakta bile zorluk çektiklerini ifade etmişlerdir.

Ayrıca Bulgaristan menşeli taşıtlara Kapıkule sınır kapımızda ceza kesildiği için Bulgar yetkililer tarafından karşı bir yaptırım uygulandığına dair ifadelerde bulunan vatandaşlarımız bizden yardım talebinde bulunmuşlardır. Vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları ilgili bakanlık nezdindeki yetkililer ile görüştüm. Yetkililer Bulgaristan tarafından geçen Bulgar Tırlarının usulsüz belgelerle giriş yapmaya çalıştıklarından Kapıkule sınır kapımızda bu araçlara cezai işlemler uygulandığını beyan etmişlerdir. Akabinde Bulgar Resmi Makamları Türkiye’nin kendi araçlarına uygulamış oldukları cezalara karşılık olarak Türk Tırlarımıza Kapitan Andreevo Sınır Kapısından geçiş izni vermemiştir.

Sonuç itibariyle Kapitan Andreevo Sınır Kapısında 25 Km”lik bir yığılma oluşmuş ve yaklaşık 300 Türk Tırımız bölgede mahsur kalmıştır. Ortadoğu ile Avrupa’yı birbirine bağlayan en önemli geçiş noktalarından biri olan Kapıkule Sınır Kapısı’nın karşı tarafında bulunan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda gerçekleşen sorun yetkililerin ifadelerine göre en iyimser 22 veya 24 Mayısta çözülmeye çalışılacaktır. Gerekli girişimlerin ve yazışmaların yapıldığını ifade eden yetkililer, ancak 22 ve 24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek uluslararası bir organizasyonda Türk ve Bulgar Bakanın konuyu değerlendireceğini ifade etmiştir. Devlet yönetme ciddiyetinden yoksun, basiretsiz AKP Hükümeti bu sorunda da maalesef gerekli tedbirleri alamadığı gibi en iyimser bir haftalık bir süre daha vatandaşlarımızın, ihracatçılarımızın oluşan ve oluşabilecek zararlarını göz ardı edebilmektedir. Yetkilileri bu konuda göreve davet ediyorum. Sorun çözülene dek konunun takipçisi olmaya devam edeceğim.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here