Ertem; “Demokrasimizi ve Geleceğimizi, Bu İktidardan Kurtaracağız”

0
107

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, ülke gündemine yönelik bir takım açıklamalarda bulundu. Ertem, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan her bireyin gerekli duyarlılığı gösterip dikta rejimine hayır demesi gerektiğine de vurgu yaptı.

Ülkenin ‘yönetilemediğini’ savunan Milletvekili Ertem, zor günler geçirildiğinin de altını çizerek; “İktidarın bu ülkeyi yönetemediği apaçık ortadadır. Olağanüstü Hal (OHAL) adı verilen sivil darbeyle medyası susturulmuş, üniversiteleri dağıtılmış, yargısı siyasallaşmış, meclisi işlevsizleştirilmiş, ekonomisi çökertilmiş bir Türkiye tablosu ile karşı karşıyayız.

Toplumsal barışın günden güne eridiği; yolsuzluğun, işsizliğin tavan yaptığı; üretimin durma noktasına geldiği, eğitimin içinin boşaltıldığı, terörün en fazla can aldığı, uluslararası ilişkilerde ülkemizin itibarının sıfırlandığı bir dönemden geçiyoruz.

16 yıldır iktidarı elinde bulunduranların yarattığı Türkiye’de gençler korkuyla, işsizlikle, kaygıyla, yoksullukla, umutsuzlukla boğuşuyor. Ülkemizde hayat pahalılığı artıyor, insan hayatının değeri azalıyor. Güzel ülkemiz yanlış politikalarla tarihinin en zor günlerini yaşıyor” şeklinde konuştu.

‘Aydınlık Bir Geleceğe Kavuşacağız…’

24 Haziran’da yapılacak olan erken seçimlerde, halkın doğru kararı vereceğine inandığını da vurgulayan Vekil Ertem; “Bu gidişata dur demek için 24 Haziran günü 80 milyona bir umut olmuştur. Ülkemizi giderek daha karanlık günlere sürükleyen iktidardan 24 Haziran günü kurtularak aydınlık bir geleceğe kavuşacağız. Demokrasimizi, özgürlüklerimizi, parlamenter sistemimizi, çocuklarımızı, gençlerimizi, tehdit altında olan geleceğimizi bu iktidardan kurtaracağız.

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan her bireyin gerekli duyarlılığı gösterip dikta rejimine hayır deyip Türkiye Cumhuriyetinin layık olduğu Cumhurbaşkanını seçeceğinden şüphemiz yoktur” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here