Ertem; “Basın, Halkla Aramızdaki En Önemli Köprüdür”

0
95

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Basın organlarının kamuoyunun haber alması hakkında tarafsız, ilkeli, iletişim özgürlüğü ile şeffaf yönetime katkıda bulunduğunu ifade eden Milletvekili Dr. Birol Ertem; “Geçmişten bugüne her dönemde halkın gözü, kulağı, sesi basındır. Kamuoyunun haber alması hakkında tarafsız, ilkeli, iletişim özgürlüğü ile şeffaf yönetime katkıda bulunur. Basın, halkla aramızdaki en önemli köprüdür. Gazetecileri yol arkadaşımız olarak görüyoruz, dolayısıyla basınımızı her zaman önemsiyoruz. Gazeteci arkadaşlarımız, yorum ve görüşleri ile çalışmalarımıza yön veriyor. Tarihin her döneminde halkın gözü, kulağı ve sesi olmayı amaç edinen, önemli bir misyonu yerine getiren gazetecilerin daha iyi koşullarda mesleklerini icra edebilmesi en büyük dileğimizdir” dedi.

Doğru ve tarafsız haber almanın ancak basın özgür olursa mümkün olabileceğini vurgulayan CHP’li Vekil Ertem; “Demokrasinin en önemli özelliklerinden birisi yurttaşların haber alma özgürlüğüdür. Doğru ve tarafsız haber alma ancak basın özgür olursa mümkündür. Ancak  bu ülkede özgür basın yok edilmek isteniyor, gazeteciler hapse atılıyor, baskı ve farklı yöntemlerle gazeteler iflasa sürükleniyor, gazeteciler işten çıkarılıyor.  Basındaki işsizlik ve düşük ücretle çalışma rekor düzeydedir. İletişim fakültelerinin mezunları çaresiz, yarınsız durumdadır. Gazetecilik mesleğine sahip çıkmak, toplumun geleceğine sahip çıkmak demektir. Bu düşüncelerle, zor şartlar içerisinde hayatları pahasına görevlerini yerine getirmekte olan gazetecilere takdirlerimi belirtiyor, medya mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor,  kalemlerini özgürce kullanabilecekleri yıllar diliyorum” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here