Belediye Başkanlarından 10 Ocak Kutlaması

0
93

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir yaptıkları açıklamalarla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladılar.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir açıklama yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, gazetecilik mesleğinin önemine vurgu yaptı.

Mesajında gazeteciliğin zor olduğu kadar onurlu bir meslek olduğunu belirten ve bu şerefli mesleği hakkıyla yapan gazetecilerin demokrasiye sunduğu katkıyı takdir ettiğini ifade eden Başkan Savaş; “Tarafsız, ilkeli, özgür ve ahlaklı habercilik anlayışıyla hareket eden gazetecilerimizin varlığı ülkemizin kalkınmasında önemli bir yer tutmaktadır. Mesai saati gözetmeksizin her ne şartta olursa olsun halkın haber alma hürriyetine katkı sunan gazetecilerimizin verdiği emek her zaman takdire şayandır. Gerek ilimizin gerek ülkemizin gelişimi için katkı sunan basın mensuplarının olduğunu bilmek bizim için çok sevindirici. Mesleki ilkesinden taviz vermeyerek alnının teriyle emek sarf eden tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım” dedi.

Başkan Dingil; “Gazetecilerimiz Görevlerini Özveriyle Yerine Getirmektedirler”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir açıklama yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, vatandaşlarımızın bilgilendirilmesinde ve tarafsız haber almasında basın mensuplarının önemli bir görev üstlendiğini belirtti.

Basın organlarına, ülkemizin içinde bulunduğu zorlu günlerde büyük görevler düşmekte olduğunu ifade eden Başkan Seyfi Dingil; “Basın camiası toplumların aydınlatılması, toplumsal tüm olaylarda gerekli reaksiyonların gösterilmesi, anayasal bir hak olan halkın doğru bilgilendirilmesi gibi görevlerini fedakârca yerine getirmektedir. Kamuoyunu her zaman doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirme görevini yerine getirmeye çalışan gazetecilerimiz, içinde bulunduğu şartların tüm ağırlığına rağmen görevlerini özveriyle yerine getirmektedirler. İlçemizde de bu önemli görevi yerine getiren, yerel ve ulusal medya temsilcileri vatandaşlarımızın gözü, kulağı, dili olmakta ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunmaktadır. 

Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, meslek etiğini her şeyin üstünde tutarak insanların kişilik haklarına saygılı olan, bilgi kirliliği değil topluma haber ve yol gösteren yorumlarını sunan, her türlü sıkıntı ve zorluğa karşı büyük bir özveriyle mesleklerini icra eden tüm gazeteci arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

“Basın; Herkesin Sesidir!”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, kamuoyunun doğru, tarafsız ve objektif bir şekilde bilgilendirilmesinde ‘özgür basın’ın önemine değindi.

Yerel yönetimler ile kamuoyu arasında bilgi akışının sağlanması açısından basının demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olduğunu ifade eden Başkan Nazım Culha; “Basın; toplumun her kesiminin sesinin duyurulması açısından oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Ancak günümüzde, özgürlüklerin kısıtlanması, sansür ve baskıların artması, gazetecilerin tutuklanması gibi sorunlar nedeniyle gazeteciler gerçek anlamda düşünce ve ifade özgürlüğünü yaşama geçiremiyor.

En kısa zamanda basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ve baskıların kaldırıldığı, düşünce ve fikir özgürlüğünün sonuna kadar yaşandığı aydınlık bir Türkiye’de yaşamak umuduyla, zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin her koşulda büyük bir özveriyle çalışan basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, ilçemizde yaşanan gelişmeleri vatandaşlarımıza duyurmamızda, vatandaşlarımızın sorun ve taleplerinin de bizlere iletilmesinde köprü görevi üstlenen bütün gazeteci dostlarıma teşekkür ederim” dedi.

Basın, Demokrasinin Temel Taşlarından Biridir

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir  ise 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bilindiği üzere, ülkemizde gazetecilerin özlük hakları 10 Ocak 1961 tarihinde 212 Sayılı Kanunun yürürlüğe girmesi ile iyileştirilmiş ve 10 Ocak, ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak anılmıştır. Günümüzde, görsel-işitsel ve yazılı basın tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de, toplumsallaşma sürecinde önemli rol üstlenmiştir. Basın, Demokrasinin temel taşlarından biridir. Demokrasinin ve sağlıklı bir toplumun oluşumunda tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın önemli yeri vardır. Hatta demokrasilerde dördüncü erk olarak anılmaktadır.

Böylesi önemli bir konumda olan Medya sektöründe çalışan tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan gazetecilerin meslek etiği ve duyarlılığı da büyük önem taşımaktadır. Bu bilinçle hareket eden gazetecilerin, halkı bilinçlendirmek, bilgilendirmek için verdikleri mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Gerçekleri araştıran, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatan, evrensel meslek ilkelerine uyan gazetecilerin Zorlu ve meşakkatli görevlerinde başarılar dileyerek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım. Özveri ile görevlerini icra etmeye çalışan gazetecilerin, 2018 yılında daha güzel şartlarda çalışmalarını umut ediyorum.” (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here