Ermeni Köyü Vakıflı’da da Yumurtalar “Barış” İçin Tokuşturuldu

0
691

paskalya ayini11Mesih İsa’nın diriliş yortusu olan Paskalya Bayramı, Hatay’ın Samandağ ilçesinde bulunan tek Ermeni Köyü olan “Vakıflı Köyü Meryem Ana Kilisesi”nde de düzenlenen ayinle kutlandı.

Vakıflı Kilisesi’nde düzenlenen Paskalya kutlamasına, Ermeni Vakfı Başkanı Cem Çapar ve çok sayıda Ermeni vatandaş katılım gösterdi. Kiliselere gidenlere kırmızı karanfiller ile çikolata ikram edildi. Barış için duaların edildiği ayinde, dünya üzerinde iyiliklerin artması temenni edildi.

paskalya ayini12

Ermeni Vakfı Başkanlığı ile aynı zamanda Vakıflı Meryem Ana Kilisesi Başkanlığını yürüten Çapar, bayramların tüm dünyaya ve ülkemize barış getirmesi dileğinde bulundu.

Ayine katılanların yumurta tokuşturmasının ardından Paskalya’nın hayırlara vesile olması ve barışın tüm dünyaya hâkim kılınması yönünde iyi dilekler sunuldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi de Samandağ’da gerçekleştirilen ayine katılım gösteren vatandaşlara, yumurta şeklinde çikolata ve çiçek takdim ederek, anlamlı günlerinin mutlulukla kutlanmasına vesile oldu.

paskalya ayini13

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here