Ergin; “Verilen Ceza, Hatayspor A Takımı İle İlgili Değil!”

0
86

hatayspor37Hatayspor Genç Takımı Küme Düşürüldü

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)’nun 5 Kasım günü almış olduğu kararlar çerçevesinde Hatayspor Kulübünün Deplasmanlı Süper Gençler Ligi takımı, sahtecilik eylemi nedeniyle bir alt lige düşürüldü. Hatayspor 2. Başkanı ve Basın Sözcüsü Sadullah Ergin, Hatayspor’un deplasmanlı gençler ligine katılan herhangi bir takımı bulunmadığını belirtti.

PFDK; Hatayspor Kulübünün Deplasmanlı Süper Gençler Ligi takımının, sahtecilik eylemi nedeniyle 2013-2014 sezonunda lig dışı bırakılmasına ve bir alt lige düşürülmesine karar verdi. Kurul ayrıca, sahtecilik eylemine karıştığı belirlenen idarecilere de çeşitli cezalar verdi.

Gündeme düşen bu haberin ardında bir açıklama yapan Kulüp Basın Sözcüsü Ergin; “Türkiye Futbol Federasyonu bünyesindeki PFDK tarafından Hatayspor’un genç takımına verilen küme düşürme cezası ile ilgili spor kamuoyuna bir açıklama yapılması uygun görülmüştür. Abdurrahman Kuyucu adlı futbolcunun daha önce Almanya’da bir amatör takımda lisansının çıkmasının ardından 2008 yılında da Hatayspor genç takımında yeni lisans çıktığı belirlendiği için PFDK tarafından bu konuda yapılan inceleme sonucu cezai işlem uygulanmıştır.

Dönemin Hatayspor Başkanı Mehmet Şaşmaz ve yönetici Ertuğrul Oktay’ın bu sporcuya daha önce Almanya’da lisans çıkarıldığını bilmesi mümkün olmayıp, Ankara’daki lisans kayıt dosyalarında görülmesi gerekirdi.

Verilen ceza, mevcut Jan Baram başkanlığındaki Hatayspor yönetimi ve Hatayspor A takımı ile ilgili olmayıp, 5 yıl önce yaşanan lisans hatasından dolayı deplasmanlı geçler ligi takımının bir alt kümeye düşürülmesi ile ilgilidir. Ayrıca bu sezon Hatayspor’un deplasmanlı gençler ligine katılan herhangi bir takımı bulunmamaktadır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here