EMEP’in Hatay BŞB Adayı Halil İmrek Oldu

0
51

EMEP Hatay İl Örgütü, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için MYK üyesi Halil İmrek’in aday olduğunu açıkladı.

Yerel seçimlere ilişkin açıklama yapan EMEP Hatay İl Örgütü; “Hatay’ı rantçılar, talancılar değil emekçiler yönetsin” dedi ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için partinin MYK üyesi Halil İmrek’in aday olduğunu açıkladı.

Ülke Gibi Belediyeleri de Tek Adamlıkla Yönetmek İstiyorlar

Emek Partisi (EMEP) Hatay İl Başkanı Tugay Demir, yerel seçime ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Belediye yönetimlerini, kentin rantını paylaşmanın aracı ve amacı haline getiren partilerin 31 Mart yerel seçimleri için ‘Sizden biri, halkçı belediye, demokratik, şeffaf belediye’ gibi sözler sarf ettiğini belirten Demir; “Rant ve rantın bölüşümü temel değer olunca her tür kalıba giriyorlar. Gerçekte ise ülke nasıl tek adamla yönetiliyorsa belediyeyi de tek adamla yönetme zihniyetindeler. Kirli politika yürütüyorlar. Bir gün o partiden olan diğer gün başka partiden oluyor. Pazarlıklar, aday transferleri, akıtılan paralar… Her yol mubah oluyor” dedi.

“Halk Siyasetsizliğe İtilmek İsteniyor”

Halkın siyasetsizliğe itilmek istendiğini belirten Demir; “Onların siyaseti ceplerini doldurma, müttehit ve patron siyaseti, bizim siyasetimizse işçi ve halk siyaseti. İki sınıfın çıkarını temsil eden siyaset var. Onların adları ayrı, amblemleri ayrı ama programları aynı! Bütün bunlar biz politikanın dışında kaldığımız ve örgütlü olmadığımız için başımıza geliyor. Onların politikadan anladıkları bizim alın terimizi hangi sermaye grubunun yiyeceği kavgasıdır. Biz kendi tarzımızda politika yapmazsak aç yaşar ve bir felaketle ölürüz” diye konuştu.

EMEP’in ‘Böyle gelmiş böyle gider’ siyasetini reddettiğini de belirten Demir, Emek Partisi’nin bir program, bir politika ortaya koyduğunu, kurtuluşu kişilerden umduğunu belirtti.

İskenderun’da İşçi Murat Değirmince Belediye Meclis Üyesi Adayı

Emek Partisi’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayının partinin MYK üyesi Halil İmrek olduğunu da sözlerine ekleyen Demir; “İskenderun Belediye Meclis Üyesi adayımız, metal işçisi Murat Değirmenci, Defne Belediye Meclis Üyesi adayımız Avukat Semir Karadaş, Antakya Belediyesi Meclis Üyesi adayımız Ziraat Mühendisi İbrahim Demir, Dörtyol İlçe Belediye Meclis Üyesi adayımız Emekli öğretmen Atilla Erdem’dir” diye konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here