Eğitim Sen Üyeleri Dün İş Bıraktı

0
257

eğitim-sen eylem1“Yasa Tasarısının Derhal Geri Çekilmesini İstiyoruz”

“Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nın eğitimde yaşanan sorunları daha da derinleştireceğini söyleyen Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, eğitimde de tekçi ve dayatmacı uygulamalara son verilmesini istedi.

Türkiye genelinde olduğu gibi İskenderun’da da dün iş bırakan Eğitim-Sen İskenderun Şubesi üyeleri, üst geçitte toplanarak Atatürk Anıt Alanına kadar hükümet aleyhine sloganlar atarak yürüdüler. Bu yürüyüşe HDP İskenderun Belediye Başkan Adayı Ercüment Kimyon ve ilçe yönetimi de eşlik etti. İnönü İlk ve Orta Okulu giriş kapısına “Bu İşyerinde grev var” yazısı da asan Eğitim-Sen üyeleri, anıt alanında halay çektiler.

eğitim-sen eylem2

Yürüyüş esnasında MHP seçim bürosu önünden geçen eğitimcilere, MHP’liler alkışlarıyla destek verdiler. Atatürk Anıt Alanında bir konuşma yapan Şube Başkanı Ünsal; “AKP iktidarı meclisten hızla geçirmek istediği bu yasa tasarısı ile ataması yapılmayan binlerce öğretmenimizi bir kez daha güvencesizliğe mahkum etmek istemektedir. İktidar öğretmen alımlarında ve yönetici atamalarında bile kendinden olmayana tahammül edememekte, kendisine koşulsuz itaat edecek insanlarla çalışmak istemektedir. Tasarı ile aday öğretmenlere yeni bir sınav getirilmesi, sadece aday öğretmenleri ilgilendiren bir sorun değildir. Bu uygulamanın arkasında eğitimde esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma uygulamalarının daha da artması ve nihayetinde iş güvencemizin kaldırılması vardır.

eğitim-sen eylem3

Eğitim Sen olarak dün olduğu gibi bugün de eğitimde ırkçı, gerici, piyasacı uygulamalara ve siyasi kadrolaşma girişimlerine, eğitimin ticarileştirilmesine, kamu kaynaklarının sermayeye aktarılmasına, iş güvencemizin gasp edilmesine karşı sessiz ve tepkisiz kalmayacağımız bilinmelidir. Meclis gündemindeki yasa tasarısının derhal geri çekilmesini ve toplumsal yaşamın her alanında olduğu gibi eğitimde de tekçi ve dayatmacı uygulamalara son verilmesini istiyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here