Dünya Gazetesi’nden Vali Lekesiz’e Nezaket Ziyareti

0
229

vali-dünya gazetesiPlanlama Uzmanı ve Dünya Gazetesi köşe yazarı sayın Dr. Rüştü Bozkurt, Dünya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İbrahim Ekinci ve gazetenin bölge temsilcisi Esra Birgenç, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’e bir nezaket ziyaretinde bulundu.

Kabulden dolayı Vali Lekesiz’e teşekkür ederek, yaptıkları çalışmalar ve gazete hakkında bilgi veren Rüştü Bozkurt, ziyaretten mutluluk duyduklarını ifade etti. Hatay Valisi Lekesiz de, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Hatay Valilik Binası’nın geçmişi ve Hatay Devleti’nin kısa tarihi hakkında bilgiler verdi.

Lekesiz, Hatay’ın geçmişte ve bugün farklı dil, kültür ve medeniyetlerin birlikte yaşadığı, dünyada ve Türkiye’de ayrı bir yeri olan önemli bir il olduğunu ifade etti. Lekesiz, Hatay’ın kadirşinas insanının, tüm renkleri ve zenginliklerinin temsil edildiği Hatay Meclisi’nin oy birliği ile aldığı kararla, Türkiye Cumhuriyeti’nin sıradan bir ili olmayı, müstakil bir devlet olmaya tercih ettiğini kaydetti. veli Lekesiz Hatay’ın insanlığın ortak mirasını yaşatan ve yaşayan, sayısız değerleri olan bir il olduğunu da sözlerine ekledi.

Misafir heyete, makamda yapılan ziyaretin ardından Valilik binasında oluşturulan Hatay Devleti Müzesi’ni de gezdiren Vali Celalettin Lekesiz, ziyaretin anısına Esra Birgenç’e Hatay Devleti Kitabını hediye etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here