Dudu; “Ülkemizdeki Dinleme ve İzlemeler İçin Hangi Yasal Uygulamalar Yapılıyor?”

0
68

Başbakan’ın çalışma odasında bulunan dinleme amaçlı böceklerle ilgili bir soru önergesi veren CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu; “Başbakan böceklerin sorumlusu ya da sorumlularını biliyor ama açıklamıyor” dedi.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Av. Mevlüt Dudu,  dinleme ve izleme polemiklerinin sıradan hale geldiğini belirterek; “Bu durum mağduriyetten ziyade, güvenlikle ilgili yetersizlikleri akla getiriyor. MİT’in istihbaratı ile ortaya çıkan bu durumun sorumlularının kimler olduğunu Başbakan ve yetkililer biliyor ama hiç kimse bir açıklama yapmıyor. Tüm halkımızın bu olan ve bitenleri bilme hakkı vardır. Şu anda Başbakan’ın çalışma odasında çıkan böceklerin yargıya intikal edip, etmediği bile meçhul.

Eğer bir ülkenin başbakanı dinleniyorsa, istihbarat teşkilatı bunu tespit ediyorsa, neden sorumlularını hukuk önüne çıkartmıyorlar? İşte asıl sorun burada. Bu bir güvenlik ya da yönetim zafiyeti midir? Yoksa olayın sorumlularının ortaya çıkmasından korkulmakta mıdır? Bütün bu çelişkilerin aydınlatılması gerekir. Daha öncede bazı bakanlarla ilgili suikast iddiaları gündeme gelmişti. Ne oldu o iddialar? Bu konuya muhatap olan sayın bakan, daha yeni bir açıklama yaptı ve dedi ki “Ben bile inanmıyorum” Peki kim neye inanacak? Başbakan bu konuları bir an önce açıklığa kavuşturmalı ve sorumlular hakkında gereken hukuksal işlemleri başlatmalıdır” diyr konuştu.

Milletvekili Dudu, konuyu meclis gündemine taşıyarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplandırılmasını istediği 8 maddelik bir önerge sundu. CHP’li Dudu önergesinde, MİT’in istihbaratı sonucunda saptanan dinleme cihazlarının ne zaman saptandığını, kimlerin yerleştirdiğini, olayın yargıya intikal edip etmediğini, son 10 yıllık dönem içerisinde dinleme yapıldığı iddiasıyla şikâyette bulunan kişi sayısını, şikâyetler sonucunda ortaya çıkan dinleme olaylarında hangi yasal işlemler ve cezalar uygulandığını, ülkemizde dinleme ve izlemelerin akıbetini sordu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here