Dörtyol Narenciyesi Emin Ellerde Projesinin Finali Gerçekleştirildi

0
142

dörtyol narenciye1Kursiyerlece Narenciyeden Kozmetik Ürün Çeşitleri İmalatı Yapıldı

Dörtyol ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliğince hazırlanan Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında desteklenen “Dörtyol Narenciyesi Emin Ellerde” projesinin son ayağı olan ‘Narenciye’den Kozmetik Ürünler Üretme Kursu’nun da başarı ile tamamlanmasıyla birlikte proje sona erdi. Kursa katılan kadınlar proje kapsamında narenciye çeşitlerinden kozmetik ürünü olarak kullanılan krem, şampuan, esans, parfüm ve kolonya çeşitleri üreterek projeyi taçlandırdılar.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Turunçgil Üreticileri Birliği tarafından hazırlanan “Narenciye’den Kozmetik Ürünler Üretme Kursu”na katılan 50 kadın, aldıkları teorik ve uygulamalı eğitim sonunda portakal, mandalina ve greyfurt meyvelerinin çiçekleri, kabuğu ve yaprağından doğal yolla elde ettikleri sıvı yağları kullanarak yeni kozmetik ürünler üretmeyi başardılar.

dörtyol narenciye2

Projenin kapanışı ve üretilen kozmetik ürünlerin tanıtımı için kahvaltılı toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İhsan İnal ve Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Hacı İbrahim Seçer başta olmak üzere Kurum ve Kuruluşların Amirleri ve Narenciye Üreticileri ve kursiyerler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İhsan İnal, SODES kapsamında hazırladıkları ‘Dörtyol Narenciyesi Emin Ellerde’ adı altında budama, çilek yetiştiriciliği ve son olarak da ‘Narenciye’den Kozmetik Ürünler Üretme Kursu’nu tamamladıklarını söyledi. Bu kursta narenciyeyi sadece yaş sebze meyve olarak değil de kozmetik alanında da değerlendirmek istediklerini belirten İnal; “50 bayan kursiyerimiz 60 saat süren bir eğitim sonucunda narenciye ürünlerinden kolonya, esans, sabun, şampuan, parfüm tamamen doğal ürünle elde ettik. Bu sayede gelir düzeyi düşük bayanlarımızın gelir düzeyini artırmaya yönelik çalışma olduğunu düşünüyor projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından kursiyer kadınlar ürettikleri cilt bakım ve kozmetik ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here