Bilen; “Siyasi Partiler Gençlerimizi Araç Olarak Kullanıyor”

0
121

mehmet bilen3ADD Belen Temsilcisi Mehmet Bilen; “Siyasi Partiler Gençlerimizi Araç Olarak Kullanıyor”

Atatürkçü Düşünce Derneği Belen Temsilcisi Mehmet Bilen, rant ve makam uğruna gençlerin ideallerinden vazgeçirildiğini öne sürdü.

ADD Belen Temsilcisi Bilen yaptığı yazılı açıklamada, siyasi partileri, gençleri araç olarak kullanmakla suçladı. Yaptıkları bazı çalışmalarda, gençlerin ülke gündeminden ve memleket meselelerinden uzaklaştırıldığını fark ettiklerini kaydeden Bilen; “Bunun nedeni nedir diye bakıldığında sorunun tamamen siyasi olduğu rant ve makam uğruna gençlerin ideallerinden vazgeçirildiği görülmektedir. Siyasi partiler gençlerimizi kukla ve araç olarak kullanmaktan bıkmadılar. Gençleri sadece bayrak asan, slogan atan, broşür dağıtan, alkışlayan, gazete dağıtan bir basamak olarak gördüler… Oysaki büyük önder Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetimizi gençlere emanet etmemiş miydi? Seçim çalışmalarında adeta köle gibi kullandıkları gençlerimizin geleceklerini kurmalarında siyasilerin ne gibi katkıları oldu ki şimdiye kadar?

Makam ve koltuk uğruna gençlerimizi kendilerine uşaklık yaptıran kişiler bunun hesabını veremezler, bunun altından kalkamazlar. Ülke sorunlarının çözümü için politika üretmesi gereken siyasi partiler hiç bir zaman gençlerin fikirlerine ve çözüm yollarına önem vermediler. Aksine toplumda fikirleri ve projeleri ile yer edinen ve göze çarpan gençleri ya ihraç ettiler ya da istifaya yönelttiler.

Bunun son örneğini ne yazık ki Erzin ilçemizde bulunan Onur Eser arkadaşımızın istifasında gördük. Yüreği Atatürk ve Cumhuriyet sevdası ile çarpan vatanına, milletine karşı çalışmak ve mücadele etmek için gecesini gündüzüne katan bu arkadaşımızın istifası acaba birilerinin vicdanına hiç dokundu mu? Durum o kadar vahim ki Hatay genelinde siyasetin ve mücadelenin içerisinde olan birçok genç arkadaşımızın siyasiler tarafından kırılıp küstürülmesi ve artık bu emek gaspının son bulması adına partilerinden istifa etmeye hazırlanan birçok genç arkadaşımızın haberini almaktayız…

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak biz gençlerimize sahip çıkıyoruz. Binalarımız onların evi ve yuvasıdır. Bizim mücadelemiz koltuk sevdası ve rant için değildir. Gençlerimiz ile beraber Atatürk ilke ve inkılaplarının Cumhuriyetin değerlerinin savunucusu olarak mücadelemize devam edeceğiz. Bütün gençlerimizi Atatürkçü Düşünce Derneği çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here