Dönen; “Zafere Ulaşmak İçin Daha Fazla Çalışmak Gerekir”

0
141

dönen ziyaret2CHP Sarıseki Belde teşkilatı tarafından Ticaret ve Sanayi eski Bakanı Mehmet Dönen onuruna sabah kahvaltısı verildi. Kahvaltıda konuşan Eski Bakan Dönen, Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığını 14 Eylül’de CHP İl teşkilatında açıklayacağını duyurdu.

Sarıseki Orhan Ekinci Kanyon Parkta Ticaret ve Sanayi eski Bakanı Mehmet Dönen’e Sarıseki Belde teşkilatı tarafından geçtiğimiz hafta sonu verilen sabah kahvaltısına Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, Sarıseki Belde teşkilatı ve Sarısekili bayanlar ve gençler katıldı. Kısa bir konuşma yapan Belde Teşkilatı Başkanı İhsan Saygılı, “Eski Bakanımız Mehmet bey, büyükşehir için şuanda aday adayı ama biz onu aday olarak görüyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan Milletvekili Edipoğlu, gösterilen yoğun ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirerek, 20 yıldır Sarıseki’de bu tabloyu görmediğinin altını çizdi. Seçimlere de değinen Vekil Edipoğlu; “Altı ay sonra Hatay için önemli bir seçim var. Bu seçim Antakya’da değil, buralarda kazanılacak. CHP olarak Büyükşehir için gümbür gümbür geliyoruz. Altı ok bayrağını yeni belediye binasına dikeceğiz. Şuan herkes inansın CHP açık ara önde! Düne kadar az oy aldığımız yerlerde şimdi büyük ilgi görmekteyiz. Bunun nedeni de eski Bakanımız Mehmet Dönen’dir. Sizlerden istediğim, hep birlikte seçime kadar çalışmanızdır. Siz gençlerle bu seçimi kazanacağız. Bunu başarmanın en önemli yolu da sandıklara sahip çıkmaktan geçer. Bunu yapar isek, CHP’nin zafere imza atacağına inanıyorum” diye konuştu.

dönen ziyaret3

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını koyan eski Bakan Mehmet Dönen de; “Sarıseki CHP’nin kalesiydi ve ikinci olmazdı. Son dönemde sıkıntılar nedeniyle o konuma geldi. Şuanda o durumlar ortadan kalktı. Önümüzdeki yerel seçimlerde bu bölgeden CHP, hakkettiği oyları alacaktır. Bunu başarmak içinde seçim stratejisi çok önemlidir. Seçimi kazanmak için iyi aday iyi kadro yeterli olmayacaktır. Bu iki unsur başarı için olmazsa olmaz ama esas olan seçimlerde özellikle sandık görevlilerinin sandıklara sahip çıkmasıdır. Bu görevlilerin, sandıklara sahip çıkıp, il birleşme sürecine kadar oyları takip etmeleri gerekir” dedi.

Erzin’den Belen’e kadar yüzde 8 oy oranlarını yüzde 50’lere çıkarmak zorunda olduklarının da altını çizen Dönen; “Bunu yapamaz isek seçimi kaybederiz. Bende bu oyların yüzde 50’lere çıkmasını sağlamak için var gücümle çalışıyorum. Yüzde 8’den yüzde 50’ye oyların çıkması görülmemiştir ama bunu yapmalıyız, siz gençlerle bunu yapacağız da! 30 Mart’ta zafere ulaşmak için daha fazla daha fazla çalışmak gerekir” derken, bu bölgede seçimi alabileceği ortamı gördüğünü söyledi.

Büyükşehir için aday adaylık açıklamasını 14 Eylül günü CHP İl teşkilatında yapacağını duyuran eski Bakan Dönen, gençler seçime hazır ise, kendilerinin de bu yola çıkmaya hazır olduklarını söyleyerek, adaylık açıklamasına herkesi davet etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here