Dönen; “İsdemir Yönetimi Aklını Başına Almalı”

1
300

dönen iftar1Eski Sanayi Bakanından Grev İşçilerine İftar

Ramazan ayı içerisinde bulunduğumuz bu günlerde grevde bulunan İsdemir işçilerine ve ailelerine eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Dönen tarafından iftar yemeği verildi. Dönen, “İsdemir yönetimini oluşturan bütün yöneticiler aklını başına almak ve alın terinin karışlığını vermek zorundadırlar. Bu kul hakkıdır. Allah tüm suçlarınızı affeder ama kul hakkını affetmez” diye İsdemir yönetimine seslendi.

Eski Bakan Mehmet Dönen tarafından İsdemir Bekar Lojmanları karşındaki açık alanda yaklaşık 5500 İsdemir İşçisine ve ailelerine verilen iftar yemeğine, CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik ettiler. Burada İsdemir işçisine seslenen Mehmet Dönen; “Sizlerle iftar açmak, gönül gönle olmak benim için büyük mutluluk. Bu fabrikanın hiç kimsenin değil bizim olduğuna inanıyoruz. Bugün işverenin tavrını anlamakta güçlük çekiyorum. İsdemir yönetimini oluşturan bütün yöneticiler aklını başına almak ve alın terinin karışlığını vermek zorundadırlar. Bu kul hakkıdır. Allah tüm suçlarınızı affeder ama kul hakkını affetmez.

dönen iftar2

Ben İsdemir’de hem çalışan oldum hem sanayi bakanı olarak 150 bin işçiyle sözleşme imzaladım. Sendikanıza güvenin! İsdemir işçisi geçmişte 137 gün grev yaptı. Gerekirse bir 137 gün daha yapar. Önümüzdeki süreçte OYAK yönetiminden bu ‘Hak’ grevini bir an önce tatlıya bağlamasını istiyorum. OYAK yönetimi bu işe el koymalı ve bu işi İsdemir yönetimine bırakmayarak grevi bitirmenin yollarını aramalıdır” dedi.

İftar yemeğine ve desteğe teşekkür eden Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül; “İsdemir içinde işçilere hitap etmek isteyen genel müdürü hiçbir arkadaşımız dinlemedi. Hepsi İsmail Akçakmak Kapısı’na gelip arkadaşlarıyla kenetlendi. Bir tek işçi bile bu genel müdürü dinlemiyorsa, o genel müdür artık burayı yönetemez. Genel müdür kendine devasa ses düzenleri kurabilir ama kendini dinleyecek adam bulamaz” dedi.

1 YORUM

  1. Sayın eski VEKİL.Sayın eski BAKAN! Sen; İSDEMİR de çalışan oldun, İSDEMİR den ekmek yedin İSDEMİR linin,HATAYLI’nın oyuyla VEKİL oldun BAKAN oldun ama sen İSDEMİR’e değil ERDEMİR’e ERDEMİR’liye BAKAN oldun. Hani sen ve senin gibiler İSDEMİR emekçisiydiniz. Şimdi sorsak daha çelikhanenin tozu alnımdan gitmedi diye şov yaparsınız. Yıllarca bu yaptıklarının cezasını HATAYLI çekti ve çekecek. Şimdide çıkmış HATAY’a Büyükşehir Başkan adayı olmaya çalışıyorsun. Sayın eski Bakan korkarım bunda da HATAY’a gelecek yatırımların başka illere kaydırabilme çaban mı var? Yazık yazık İSDEMİR senin ve senin gibi aldığı halk desteğinin kıymetini ve vebalini bilmeyen yöneticiler tarafından bu duruma düşürüldü. Daha çok şey var söyleyecek. Keser dönüyor, sap dönüyor nasıl anlarsanız artık…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here