Devlet Hastanesinde Koroner Anjiografi Ünitesi Hizmete Açıldı

0
171

hastane açılış1İskenderun Devlet Hastanesi’nde Hatay’ın en büyük ve yüksek teknolojiyle donatılmış Koroner Anjiografi Ünitesi, Girişimsel Radyoloji ile kemoterapi hizmet birimleri törenle hizmete açıldı. Açılış, AKP Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit. Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ömer Akın’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

Ortak açılış öncesi yapılan toplantıda konuşan Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, 14 yıl içinde kamu hastanelerinin fiziki koşulları ve sağlık politikalarının geldiği noktayı değerlendirdi. İskenderun’da da yapılan yatırımlarla kamu hastanelerinin özel hastanelerin önüne geçtiğine dikkat çeken Karasayar, İskenderun’daki bir özel hastanede kurulduğu için ertelenen koroner Anjiografi ünitesinin yetersiz kalması nedeniyle İskenderun Devlet Hastanesi bünyesinde bir ünite açıldığını kaydetti.

hastane açılış2

Bypass ve açık kalp ameliyatlarının yapılabilmesi için de girişimlerin sürdüğünü belirten Milletvekili Karasayar, halkın tüm sağlık ihtiyaçlarının bölgede karşılanması amacıyla yapılması gereken yatırımlara devam edeceklerini, açılışı gerçekleştirilen ünitelerin bölgede büyük bir eksikliği gidereceğini vurguladı.

İskenderun Devlet Hastanesi Genel Koordinatörü Doktor Veysel Yıldırım, bir milyon liralık harcamayla kurulan Koroner Anjiografi Ünitesi’nin bölgedeki önemli bir açığı kapatacağını söyledi. Dr. Yıldırım, ünitede 7 kardiyolog, 7 hemşire ve 5 teknisyenle görevin sürdürüldüğünü ve Ocak ayından bugüne 600 hastaya anjiyografi işlemi yapıldığını, ihtiyaç duyulan hastalara balon ve stend uygulaması gerçekleştirildiğini kaydetti. İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit de İskenderun Devlet Hastanesi’ndeki yatırımların bölgedeki yatırımları ve gelişmeleri destekleyecek önemli bir adım olduğunu ifade etti. Özyiğit, eski SSK Hastanesi’nin yerine bu yıl inşaatına başlanması planlanan 600 yataklı yeni hastane yatırımıyla İskenderun´dan bölge hastanesi hizmeti verilebileceğini vurguladı.

hastane açılış3

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here