Antakya’da Paskalya Bayramında Birlik, Beraberlik ve Barış Mesajları Verildi

0
324

paskalya-antakya1Antakya’da yaşayan Ortodoks’lar Paskalya Bayramını kutladı. Antakya Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen Paskalya Bayramı kutlamalarına Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Hatay İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ve semavi dinlerin temsilcileri katılım gösterdi.

paskalya-antakya2

Paskalya Bayramı’nın birlik ve beraberliğine katkı sağlayan önemli etmenlerden biri olduğuna vurgu yapan Hurigil, Hristiyanlık için büyük önem taşıyan bayram hakkında konuklara önemli bilgiler verdi.

Antakya’daki ayin sonrasında Antakya Ortodoks cemaati ve tüm protokol üyeleri, kilise bahçesinde verilen Paskalya Kahvaltısında bir araya geldi. Bayramlaşma etkinliğinde konukların geleneksel hale gelen yumurta tokuşturmaları da renkli anların yaşanmasına vesile oldu.

paskalya-antakya3

Savaş: “Renklerin Bir Arada Kardeşçe Yaşaması Bizleri Daha Güçlü Kılıyor”

Hristiyan hemşerileri ile bayramlaşarak yumurta tokuşturan Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş; “Biz çok renkli bir şehiriz. Bu renklerin bir arada kardeşlik içerisinde yaşaması bizleri daha güçlü kılmaktadır. Bu birlik ve beraberliğimiz ile dünyaya örnek olacak bir kentiz. Hiçbir ayırım yapmadan her dine mensup hemşerilerimizin bayramlarını birlikte kutlayarak birlik beraberlik bağlarımızı güçlendiriyoruz. Tüm Hristiyan hemşerilerimin Paskalya Bayramı’nı kutluyor, tüm dünyaya ve coğrafyamıza sağlık, mutluluk, barış ve hoşgörü getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

paskalya-antakya4

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here