Depremzede Öğrencilere 30 Bin Burs Kontenjanı ve Parasız Yatılılık

0
64

DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya’nın yazılı soru önergesine cevap veren Milli Eğitim Bakanlığı, depremzede lise öğrencileri için 30 bin burs kontenjanı ayrıldığını ve ihtiyacı olan tüm öğrencilerin de pansiyonlara ücretsiz olarak yerleştirildiğini açıkladı.

DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cevaplaması için TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde depremzede lise öğrencileri için Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı çalışmaları ve pozitif ayrımcılık uygulamalarını sordu.

Tüm Depremzede Liselilere Parasız Yatılılık İmkanı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soru önergesine gönderilen cevapta, barınma ihtiyacı olan tüm depremzede öğrencilerin okul pansiyonlarına parasız yatılı olarak yerleştirildiği belirtilerek; “Bu öğrencilerin parasız yatılılık hakları orta öğrenimlerini tamamlayıncaya kadar devam edecektir” denildi.

Kaya’nın depremzede öğrencilerle ilgili bursla ilgili sorusuna da yanıt veren Milli Eğitim Bakanlığı, depremzede öğrenciler için 30 bin burs kontenjanı açıldığını açıkladı. Bakanlık, bursların türü ve miktarı hakkında ise bilgi vermedi.

Depremzede Öğrenciler Yerleştirmede Kontenjana Takılmayacak

Soru önergesinde DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na yöneltilen bir diğer soru ise depremzede öğrencilerin okullara yerleştirilmesiyle ilgiydi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen cevapta; “Herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler, bulundukları İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarına başvurmaları hâlinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullarda kontenjan olup olmamasına bakılmaksızın 08-16 Ağustos 2023 tarihlerinde ilgili komisyonlarca öğrencilerin yerleştirme başvuruları alınarak 18 Ağustos 2023 tarihinde okul ve şube dengesi gözetilerek yerleştirme işlemleri tamamlanacaktır” denildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here