Demokrasi Platformundan 1 Mayıs’a Çağrı

0
77

eğitim-sen açıklama8İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Mayıs’ta yapacakları mitinge tüm İskenderunluların katılımı için çağrıda bulundu. Konu ile ilgili açıklamayı 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı, Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Ünsal yaptı.

1 Mayıs 2015 Cuma günü saat 15.00’da Tayfur Sökmen Bulvarı, Yapı Kredi Bankası Yanında toplanarak Atatürk Anıt Alanında miting gerçekleştireceklerini kaydetti. 1 Mayıs’ta, Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nün arifesinde ne istediklerini bilerek ve artık bu isteklerinin hayal, ütopya olmadığının farkına vararak yürüyüşe devam ettiklerini vurgulayan Ünsal; “Bizler, bu ülkenin onurlu insanları, insanca yaşamak istiyoruz. Bizler; emek, eşitlik, özgürlük, barış, adalet, bağımsızlık ve demokrasinin hakim olduğu ancak ve ancak kendi ellerimizle kuracağımızı bildiğimiz başka bir dünya istiyoruz.

İşte bu nedenle biz emekçiler savaş, zulüm ve talan düzenine karşı emek, barış, eşitlik, özgürlük ve adalet şiarıyla sömürüsüz, savaşsız, barış içinde bir Türkiye için bize reva görülen açlığa, eşitsizliğe, güvencesizliğe, savaşa ve sömürüye karşı geleceğimize sahip çıkmak için, sömürüye, yoksulluğa, faşizme, gericiliğe, emperyalizme karşı birlikte mücadeleyi büyütmek için başta Taksim 1 Mayıs Alanı olmak üzere ülkenin dört bir tarafında tüm ezilenlerle, yoksullarla, dışlananlarla, işsizlerle, işçilerle, mimar ve mühendislerle, aydınlarla, sanatçılarla, kadınlarla, gençlerle, emeklilerle, basın emekçileriyle 1 Mayıs alanında olacağız.

1 Mayıs alanlarını milyonların adalet isteğinin kürsüleri haline dönüştüreceğiz ve taleplerimizle, rengarenk bayraklarımızla, türkülerimizle, halaylarımızla govendlerimizle tarihten gelen ve uluslar arası hukukun onayladığı hakkımızı kullanacağız. Her gün 1 Mayıs, Her yer Taksim şiarıyla; 1 Mayıs Alanında Buluşalım. Yaşasın 1 Mayıs!” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here