“Cumhuriyet Rejimini mi Yoksa Diktatörlüğü mü Tercih Edeceğiz”

0
71

igc-kırmızıoğlu1İGC’de Basın Mensuplarıyla bir araya gelen CHP Hatay Milletvekili Adayı Dr. Riyat Kırmızıoğlu, 7 Haziran’da yapılacak tercihe dikkat çekti!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Adayları Dr. Riyat Kırmızıoğlu ve Sonay Aykut, CHP İskenderun İlçe Başkanı Jorj Basus ve ilçe yönetimi ile birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’ni ziyaret ettiler.

Cemiyet Başkanı Şehmus Aslan ve cemiyet yönetimince karşılanan CHP’li adaylar, basın mensuplarıyla sohbet edip sorularını yanıtladılar. Ziyarette ilk olarak söz alan İGC Başkanı Şehmus Aslan, konuklarını hoş geldiniz diyerek çalışmalarında başarılar diledi.

Konuşmasında basının önemine vurgu yapan CHP İskenderun İlçe Başkanı Jorj Basus ise; “Ülkemizde 4. kuvvet olarak basının önemli bir işlevi var. Bizler Basın kuruluşlarına ve Basın mensuplarına güveniyoruz. Genel seçimlere yönelik hazırlıklarımızı da yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bu bağlamda siz gazeteci dostlarımızla bir aradayız. Gerginliklerin yaşanmadığı bir seçim süreci geçirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

igc-kırmızıoğlu2

CHP ideolojisiyle büyüdüğünü belirten CHP Hatay Milletvekili 7. sıra adayı Sonay Aykut da; “Aldığım eğitim ve kültürle başarıyı yakalayacağımı düşünüyorum. Bugüne kadar parti içinde ön planda olamadım belki ama bundan sonra CHP’nin başarısı için her türlü özveriyi yapacağım. Geldiğimiz noktada insanlar devlete muhtaç bırakılmıştır. Devlet insana muhtaçtır ancak günümüzde insan devlete muhtaç hale getirilmiştir. Bu düzeni yıkmak için hep birlikte çalışacağız” diye konuştu.

CHP Tüm İnsanları Taşıyacak Büyük Bir Uçak Gibidir

Son olarak söz alan CHP Hatay Milletvekili 5. sıra adayı Dr. Riyat Kırmızıoğlu ise, önümüzdeki seçimlerin önemine vurgu yaparak, halkın yapacağı tercihe dikkat çekti. Kırmızıoğlu; “Artık bir tercih yapmak durumundayız. Cumhuriyet rejimini mi yoksa diktatörlüğü mü tercih edeceğiz. 7 Haziran Seçimleri bu bağlamda çok önemli! Biz şimdilik matematiksel hesaplara bakmıyoruz. İnsanlarla sıcak ilişkiler kurarak CHP’yi anlatıyoruz. Çünkü CHP tüm insanları taşıyacak büyük bir uçak gibidir. 7 Nisan sonrası bir türbülansa girmiş olsak da o dönemden zarar görmeden çıktık. Bu da CHP’nin büyüklüğünü gösteriyor.

igc-kırmızıoğlu3

CHP’nin listesindeki isimler şu andan itibaren önemli değil. Bugüne kadar büyük bir değişim isteniyordu. Bu liste bu değişimin başlangıcıdır. Yeni isimlerle yeni ufuklara yelken açacağız ve tüm Türkiye’ye hitap ederek iktidar olacağız. Tüm kesimleri kucaklayacağız. Çünkü biz sadece listedeki 10 isme bakmıyoruz tüm Türkiye’ye bakıyoruz” dedi.

İlk Kadın Milletvekilimizi Meclise Göndereceğiz

Daha sonra basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Kırmızıoğlu, yapılan listeyle büyük başarılar elde edeceklerine inandığını belirterek; “CHP olarak Hatay’da birinci partiyiz. Bunu tüm inancımla söylüyorum. Artık dargınlıkları bir kenara atarak, bir bütün olarak hareket etmeliyiz. Hatay’da bir ilki başararak ilk kadın milletvekilimizi meclise göndermek istiyoruz. CHP Genel Merkezimizin açıkladığı seçim bildirgesi ile yelkenimizin rüzgârını doldurduk ve hızla iktidara doğru gidiyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here