Türk Metal Sendikası 1 Nolu Şube, Çakır Varan ile Yola Devam Dedi

0
218

türk metal-sen4Türk Metal Sendikası İskenderun 1 Nolu Şube 2. Olağan Genel Kurul kongresi Anemon Otelde gerçekleştirildi. Şube Başkanı Çakır Varan ile tek liste halinde yapılan kongrede yeniden Çakır Varan ile yola devam kararı alındı.

2. Olağan Genel Kuruluna, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, TMS Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce, Kayseri Şube Başkanı Ali Gökkaya, Aksaray Şube Başkanı Muhterem Taşdemir, Türk-İş Bölge Başkanlığı adına Edip Gülnaz, TMS İsdemir 2.Şube Başkanı Mevlut Yıldız, Adana Şube Temsilcisi Metin Önde, İş-kur Müdürü Mehmet Yüksel ve birçok davetli katılım gösterdi. Bölgemizde Tek Bir İşçi Sendikasız Kalmayacak

Türk Metal Sendikası İskenderun 1 Nolu Şube Başkanı Çakır Varan, 2. Olağan Genel Kurul kongresinde yaptığı konuşmada; “Sendikamızın genç şubelerinden biri olan İskenderun 1 nolu şubesi, Türk Metal’in sendikacılık anlayışının, emek ve hak odaklı faaliyetlerinin tipik bir özetidir. Metal işçisinin hakları söz konusu olunca, aklımıza ilk gelen Türk Metal Sendikasıdır. Yıllarca, sözde sendikaların, sahte sendikacıların baskısı altında, kendileri için yeterli görülen bir dilim ekmekle yetinmiş olan bölge emekçisi, sendikamızla birlikte, özgürlük ve iş güvencesiyle tanışmış, yıllarca sendikasız olarak, köle gibi çalıştırılan bölge emekçisi de bir hak ve adalet yuvasına kavuşmuştur. Türk Metal Sendikası, gittiği her yere götürdüğü ve üyelerinin hayatına soktuğu sosyal sendikacılık anlayışını, buraya da getirmiş ve bu coğrafyanın metal işçilerine, köle değil, özgür ve dünyanın bütün nimetlerine layık olan onurlu bireyler olduğunu göstermiştir. Verdiğimiz sosyal destekler, eğitimler, uyguladığımız sosyal sorumluluk projeleri bu söylediklerimin kanıtıdır. Ayrıca, bölgemizdeki 29 özel iş yeriyle imzaladığımız indirim protokolleri de sosyal sendikacılık anlayışımıza birer örnek teşkil etmektedir” diye konuştu.

Varan, konuşmasının devamında ise örgütlenme çalışmaları hakkında bilgiler vererek; “Büyümeye ve sendikasız çalışanların hayatına Türk Metal’i hediye etmeye devam edeceğiz” dedi.

türk metal-sen5

Onurla Kazanılmış Bir Ekmeği Hakça Bölüşen Bir Sendikayız

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce, 2.Olağan Genel Kurul kongresinde yaptığı konuşmada; “Bugün bizlerin burada, Türk Metal’in bu kutsal bayrağı altında toplanmasını sağlayan, ortak değerlerimiz var. Biz, her emekçinin hakkı için kavga veren, Üyelerine, aileleriyle birlikte mutlu, huzurlu bir yaşam kurmak için çabalayan, Onurla kazanılmış bir ekmeği hakça bölüşen, Hak mücadelesini her şeyin üzerinde gören, Türk Metal ailesiyiz. Emek için, ekmek için mücadele eden bir sendikayız… Tam 52 yıldır bu onurlu mücadelenin bayrağını onurla, gururla taşıyoruz. Taşımaya da devam edeceğiz.

Türk Metal olarak, şube genel kurullarımızı, Türkiye’nin genel seçimleri konuşmaya başladığı bir süreçte yapıyoruz. O nedenle, genel kurullarımız bir anlamda ‘Türkiye’nin Nabzını’ tutmak açısından ayrıca önem kazanmaktadır. Dolayısıyla, bu genel kurullarda konuşulanların, gerek bölgeden, gerekse ülkeden sorumlu siyasetçiler tarafından dikkate alınması gerekir. Çünkü buradan yükselen ses, sıradan bir ses değildir. Buradan yükselen ses, kalbi bu vatan için atanların sesidir, işçinin sesidir, emeğin, alın terinin sesidir. Türkiye’nin sesidir bu sese mutlaka kulak verilmelidir” şeklinde konuştu.

Ardından delegelerin oy kullanması tebrik ve plaket töreni ile kongre sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here