Demiryolu Çalışanları Grevdeydi!

0
66

demiryolları çalışanları“Tasarıya Karşı Mücadelemiz Devam Edecektir”

Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının serbestleştirilmesiyle ilgili yasa tasarısına tepki gösteren demiryolu çalışanları, tüm Türkiye’de olduğu gibi İskenderun’da da bir günlük grev yaptı. Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) ile Türk Ulaşım Sen (TUS)’un İskenderun Temsilciliklerinin ortaklaşa gerçekleştirdikleri greve diğer sivil toplum örgütleri de destek verdi. Ortak basın bildirisini okuyan BTS İskenderun Temsilcisi Fevzi Sert, bu yasa tasarısının ekmeklerine ve işyerine bir tehdit olarak karşılarında durduğunu belirtti.

Gar binası önünde toplanarak dün gerçekleştirdikleri bir günlük grevde ortak hazırlanan bildiriyi okuyan BTS İskenderun Temsilcisi Sert, “Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının serbestleştirilmesiyle ilgili yasa tasarısı meclis Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonundan geçmiş ve meclis genel kurulunda görüşülmek üzere gündeme alınmıştır. Yasa tasarısının TBMM’ye sunulmasını takiben sendikamız ile Türk Ulaşım Sen’in (TUS) de içerişsinde bulunduğu demiryollarında örgütlü dernek, vakıf ve sendikaların oluşturduğu Demiryolu Çalışanları Platformu olarak tasarının geri çekilmesi için 31 Mart 2013 tarihinde Türkiye’nin 6 noktasından ‘TCDD’nin özelleştirilmesine Hayır’ isimli bir yürüyüş başlatılmış, güzergah boyunca belirlenen noktalarda basın açıklamaları, şehir merkezlerinde yürüyüşler yapılmış, hazırlanan bildiriler dağıtılarak halkımız ve demiryolcular bilgilendirilmiştir.

En önemli hedef; demiryolu hizmetini, kamu hizmeti olmaktan çıkararak ticarileştirmektir. Bu insanlığın temel haklar arasında saydığı ulaşım hakkının kalıcı bir şeklide metalaştırılması ve parası olanın bu hizmetten yararlanması sonucunu işaret etmektedir. İkinci hedef; kamusal alanın tasfiyesi ve özelleştirmedir. Ve son olarak neo-liberal anlayışın olmazı taşeronlaşmanın yani ucuz ve güvencesiz işgücü kullanımının önünü daha da açacaktır. Yasa tasarısı ekmeğimize, işyerimize bir tehdit olarak karşımızda durmaktadır. Bu tehditlere karşın biz demiryolcular dün olduğu gibi bugünde yarın da işimize ve işyerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Tüm Türkiye’de demiryollarında 24 saat grevdeyiz. Yasa tasarısının geri çekilmesini istiyoruz. Çekilmediği takdirde tasarıya karşı mücadelemiz devam edecektir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here