“Referandum ‘Bu Söz Milletindir’ Haykırışının Adıdır”

0
111

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hafta sonu İskenderun’daydı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yoğun bir şekilde sürdürdüğü referandum çalışmaları kapsamında geçtiğimiz hafta sonu İskenderun’a geldi.

Ak Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Mehmet Öntürk, Fevzi Şanverdi, Adem Yeşildal ile birlikte İskenderun’a gelen İçişleri Bakanı Soylu, burada İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur ve kalabalık partili topluluğu tarafından karşılandı.

Ak Parti İskenderun İlçe binası önünde halka hitap eden Bakan Soylu, Anayasa Değişikliğinin getireceklerini anlattı. 1961 ve 1982 anayasalarını eleştiren Bakan Soylu; “61 Anayasasıyla darbe üretiyorlar, ekonomik kriz üretiyorlar, milleti hiçe sayıyorlar. Her gün bizi ötekileştirmeye çalışıyor, işine geldiklerini kullanıyorlar. 16 Nisan referandumu, yıllardır bu milletin ensesinde boza pişirenlere karşı ‘bu topraklar, bu vatan, bu karar ve bu söz milletindir’ diye ortaya koyduğumuz haykırışın adıdır. Bu yüzden ‘Evet’ diyoruz” şeklinde konuştu.

Terörle büyük bir mücadele ortaya koyduklarını vurgulayan Bakan Soylu; “Yüzde 10’un üzerine çıkınca PKK’nın sözcüleri ne dediler? ‘TC’yi tükürüğümüzle boğarız’ dediler. Hatırlıyor musunuz? Hiçbir şey söylemenize gerek yok. Bu milletin iradesiyle devlet gereğini yaptı. Bunu söyleyen şimdi nerede biliyor musunuz? Kodeste. Bu milletin birliğine, bu milletin kardeşliğine, bu milletin beraberliğine nifak sokmak isteyen, fitne tohumu ekmek isteyen, kim varsa bilsin ki gereği bu ülkede yerine getiriliyor ve getirilecek. Bu kadar basit. 20 yılı aşkındır girilmedik yere girdik. Her türlü tedbirimizi alıyoruz ve onlara tarihinin en büyük acılarını tattırıyoruz hiç merak etmeyin. Ne dağlarda, ne de şehirde, arkadaşlarımız her gün ama her dakika enselerinde. Bizim evlatlarımız var ya bizim evlatlarımız. Bizim evlatlar aslanlar gibi kovalıyor. Onlar da fare gibi kaçıyor. Hiç merak etmeyin. Bu büyük mücadele devam edecek. Daha yeni başladığımızı söyleyeyim. Bu ülkede bir daha PKK’nın adını kimse anmayacak. PKK’nın adını bu coğrafyadan sileceğiz” diye konuştu.

Geçmişi bırakıp gelecek hedeflere odaklanarak 2023, 2053, 2071 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlediklerini kaydeden Bakan Soylu; “Biz bu hedeflere gideceğiz” dedi.

Mevcut sistemin gelişmeyi engellendiğini, yeni bir sistem oluşturulması gerektiğini, getirilecek yeni sistemin ise uzlaşmayı getirdiğini kaydeden Bakan Soylu; “Yargı bir grubun eline geçerse adalet ortadan kalkar. Ticaret, hukuk, kardeşlik bozulur. Bütün gelişmiş ülkelerde yargıyı hükümet ve meclisler belirliyor. O millet, yanlış olursa da seçimde cezalandırıyor.

Çok önemli, tarihi kararın arifesindeyiz. Sadece 18 maddelik anayasa referandumuyla ilgili verebileceğimiz bir karar değil. Vereceğimiz karar, medeniyetimiz adına, bu milletin çektiklerinin bir daha çekilmemesi üzerine vereceğimiz, bizi beğenmeyen, siz kimsiniz diyenlere karşı bir milletiz diyeceğimiz bir karardır. Vereceğimiz karar, yıllardan beri bize azap çektiren, demokrasiyi ‘mış’ gibi yaşamamızı istemeye çalışan, bu ülkede her adım attığımızda, her ayağa kalkmaya çalıştığımızda, ufka bakmaya çalıştığımızda bizi engellemeye çalışanlara karşı Anadolu’nun güçlü sesini ileteceğimiz karardır” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İskenderun’dan sonra Hatay’ın diğer ilçelerini de gezerek halka anayasa değişikliğini ve ‘evet’in nedenlerini anlattı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here