Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, Pazar Günü Sevdiği Kent İskenderun’da

0
146

Şimdi eğri oturalım doğru konuşalım. Muhalefetin başaramamasının nedenleri ne? Ak Parti her dönem seçimlere giriyor, her girdiği seçimleri farklı şekilde kazanıyor mu? Kazanıyor! Liderlerin geneli aynı, Ak Parti karşısında… Siyasetlerin hangi lideri değişti de güç dengeleri allak bullak oldu.

Hatırlayalım; Cumhurbaşkanlığı seçimini tam bir Arap saçına döndürmediler mi? Ne yaparlarsa yapsınlar uzun adamı bir türlü geçemediler! Partilerin tavanı ve tabanı çok farklı şeylerdir. Tavan her şeyi söyler ama taban ne derse o olur. Vatanımızı kolayına elde etmedik ki kolay şekilde parçalayalım! Muhalefet içinde bulunan siyasi partilerin tavanları ayrı şeyler söyledi ama taban tavanı takmadı. Vatanın bekası için bildiğini okudu.

Sebeplerin nedenlerini anlamalı ve anlayarak siyaset yapılmalıdır. MHP tabanı, Cumhur ittifakı ile Ak Parti tabanında birleşti. Etrafımız ateş çemberi ile kuşatılmışken, halen yurdumuz üzerinde oynanmak istenen oyunların farkında değiller. Geçtiğimiz dönem seçimlerde iki milyon CHP seçmeni sandıklara gitmedi. Bunları ben söylemiyorum. Seçimleri dikkatlice takip eden profesör düzeyinde kişiler televizyonlarda söylüyor. Demek ki bükemediğin bileği öpeceksin.

Muhalefet bundan böyle eteklerindeki taşları yere dökmeli.. Demek ki mevcut liderlerle bu iş yürümüyor. Siyaset, insanları birbirine yakınlaştırma sanatıdır. Uzaklaştırma sanatı değil. Halkın birbirini sevmesi, kucaklaması ve birlik beraberlikle kilitlenme sanatıdır. Bunları yapacak olan kişi ise dirayetli liderlerdir. Lider şayet bunca seneye rağmen kitlesini yönetemiyorsa gitmeli.

Diyorlar ki Recep Tayyip Erdoğan’ı iş adamları destekledi. Konuşacak konuları yok. Şimdi o böyle der bu böyle der durur. Kimse niye böyle oldu diye düşünmez. Hâlbuki biraz düşünülse Recep Tayyip Erdoğan’ın başarısının nedenlerini anlarlar. Türkiye’nin sınırları ateşten gömlek! Çoluk çocuk kadın yaşlı demeden öldürülüyorlar. Ülkelerinde istikrar yok. Millet birbirine düşmüş. Türkiye onların durumuna düşmemek için mücadele veriyor. Kavga istemiyor. Huzursuzluk istemiyor. Müreffeh bir gelecek istiyor. Mevcut liderlerin içerisinde liderliğe en yakın olan insanla yola devam ediliyor.

Recep Tayyip Erdoğan, her siyasi partinin uç olmayanların oylarını da almasını bildi. Erdoğan cumhurbaşkanı olmadan bir ay evvel yazdığım bir makalede, ilk turda Cumhurbaşkanı olacağını yazdım. Hatta makale manşetim şu şekildeydi: “Kim ne derse desin, sen bizim on ikinci Cumhurbaşkanımızsın” demiştim. Yazmamın ardından yanımda gördüğüm çoğu kişilerin tepkisiyle karşılaştım. Haksız mı yazmışım. Etrafı derinlemesine gördüm. Gördüklerimi kaleme döktüm. Şimdi neyi nasıl yazdığımı anlayanlar anladı.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, güzel İskenderun’umuza hoş geldiniz sefa getirdiniz. Küçük bir İstanbul ve İzmir örneği olan İskenderun, her yönüyle yurdumuzun cennet bir köşesidir. Antalya ve Mersin’de turizm yokken, İskenderun turizmin kalbinin attığı yerdi. Sizden evvel gelen liderler, İskenderun için çok güzel sözler ifade etti ama onlar siyaseti öne sürerek sözlerinde durmadı. İskenderun’da yaşayan insanlar verilmeyen sözlerden ötürü onlara kırıldı. Gerçi siz görevinizi yapın bende görevimi yapayım diyen liderler verdikleri sözlerde haklıydılar. İskenderun onlara karşı görevini tam manasıyla yapmadı yapamadı… Her zaman suçlu bizler olduk.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, Cumhur İttifak adayımız olan Fatih Tosyalı’yı siz bölgemize layık gördünüz. Fatih Tosyalı tüm ekipleriyle birlikte, cana can dişe diş büyük mücadeleyle çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz gün İskenderun için yapabilecekleri projeleri büyük bir vatandaş kitlesine görsel olarak anlattı ve taraftarlarından büyük bir beğeni aldı. İskenderun’u adeta zümrüt ayarında işlemiş ve yaşanabilir kent haline dönüştürmüş. Akdeniz’in doğusunda güneş gibi parlayan İskenderun, sizin derin himayeniz altında dudaklarınızdan dökülecek müjdelere odaklanmış vaziyette!

Antakya merkezde Ak Partinin ilk kongresinde söylediğiniz gerçek sözlerin şahidiyim. Söylediğiniz her şey yurdumuzda gerçekleşti. Şu an ekonomik olarak sıkıntıda olmamız bence gelip geçicidir. Sıkıntıyı atlattığımız zaman bizleri daha güzel günlerin geleceğinin farkındayım.

İskenderun’un İl olması sizin dediğiniz gibi gerçekleşebilecek bir olay! 10 Mart İskendrun için “MÜJDELER” Günü! Sizi herkes çaya davet ediyor. Bense sizi teknemde İskenderun kahvesi içmeye davet ediyorum. Olmayacak bir şey ama ben yine söylemiş oldum.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here