Culha ve Nehir’den Fikir Birliği!

0
132

CHP’li Başkanlardan ‘Belediye Başkanları Toplantısı’ Değerlendirmesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hafta başında ülke genelindeki tüm CHP’li belediye başkanlarını Ankara’da bir araya getirdi. Toplantıda hem referandum sonuçları değerlendirildi hem de gelecek seçimlere yönelik değerlendirmeler yapıldı.

İlimizdeki CHP’li İlçe Belediye Başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıya katılan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, toplantı sonrası bir değerlendirmede bulundu.

Yüzde 49’luk Hayır Cephesi Korunmalı!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun parti içi kavgaya yol açacak unsurlardan kaçınılması gerektiğine vurgu yaptığını anlatan Başkan Culha; “Sayın Kılıçdaroğlu, parlamenter sistemin bütün kurumlarıyla Türkiye’ye gelmesi için mücadele edeceklerini kaydetti. CHP’nin tartışılması sağlanılarak, gündem değiştirilmeye çalışıldığını savunan Kılıçdaroğlu, bu oyuna kimsenin düşmeyeceğini söyledi. Demokratik parlamenter sistemi Türkiye’ye bütün ağırlığıyla ve bütün kurumlarıyla getirmek gibi bir misyon üstlendiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, mücadelenin asıl şimdi başladığını vurguladı. Sayın Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından belediye başkanlarının fikirlerini de dinledi” diye konuştu.

Demokrasiden yana olan yüzde 49 hayır cephesinin korunabilmesi için gerekli siyasetin ve stratejilerin üretilmesi vurgusunu yapan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz’da yüzde 77 oy oranı ile sandıktaki iradesini demokrasiden yana, ‘Hayır’dan yana kullanan herkese ve başarıda emeği geçenlere CHP Genel Merkezi’ndeki kürsüden bir kez daha teşekkür etti.

Toplantıda Arsuz’un yanı sıra, ilçeyi daha modern hale getirmek amacıyla hayata geçirdikleri projelerden de bahseden Başkan Nazım Culha, Hatay’ın gözbebeği ve saklı cenneti Arsuz’u yaz sezonu öncesi tüm güzellikleriyle ön plana çıkarmak ve tanıtmak amacıyla yoğun bir çalışma içerisinde olduklarına da vurgu yaptı.

Nehir; “Ortak Dil Kullanılmasında Hemfikiriz!”

Toplantıya katılan Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada; “CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP’li belediye başkanları ile birlikte referandum sonuçları, gelecek seçimlere yönelik değerlendirmeler yaptık. Parti içi tartışmaları bir kenara koyarak, ortak dil kullanılması gerektiği konusunda görüşlerimizi paylaştık.

Halk oylamasında ‘Hayır’ oyu veren yüzde 49 hayır cephesinin korunup yükseltilmesi için gerekli siyasetin üretilmesi konusunda çalışmalara devam edilmesi konusunda belediye başkanları olarak ortak bir irade koyduk. Vatandaşlarla yakın temas kurma, ziyaretleri sürdürme noktasında ortak fikirler beyan edildi.

Mühürsüz seçim süreci olarak tabir ettiğimiz mühürsüz referandumu değerlendirilerek, bu blokta yer alan bütün kesimlerle daha yakın, sıcak ilişkiler kurulması anlamında Belediye başkanlarımız üzerinde genel bir kanaat oluşmuştur. Belediye başkanlarının bu iradesi üzerinden parti içi tartışmaları bir kenara bırakarak, partimizin büyütülmesi başarı çıtasının yükseltilmesi konusunda kanaatimizi dile getirdik. Ayrıca ilçemizdeki çalışmalar hakkında bilgiler vererek, almış olduğumuz yüzde 92,5 oy oranından dolayı emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ettik” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here