Berat Kandili Bu Gece İdrak Edilecek

0
216

Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili bu gece idrak edilecek. 10 Mayıs 2017 Çarşamba gecesini 11 Mayıs 2017 Perşembe sabahına bağlayan gece idrak edilecek olan Berat Kandili için bürokrat ve siyasiler de birer kutlama mesajı yayınladı. Mesajlar şöyle;

“Berat, Kırılan Kalpleri Onarma Günüdür”

“Manevi hayatımızı aydınlatan, toplumsal hayatımıza barış ve huzur getiren mübarek kandillerden birine daha kavuşuyoruz. Berat Kandili; Ramazanın müjdecisi… Berat… borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan beraat etme, kurtulma… Günahlardan arınma, temize çıkma, ilâhî af ve rahmete nâil olma… Berat gecesi de diğer gecelerimiz gibi her birimiz için birer, tefekkür, tezekkür ve yenilenme gecesidir. Berat; kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yüce Yaradan’ın affına erebilmek için yaradılanı affetme günüdür. Berat; bizlere her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten beri olmayı, onlardan teberra ederek uzak kalmayı öğretir. Mevlamız günah yüklerimizden berat etmiş olarak Ramazan-ı şerife girmeyi nasip eylesin…”

Mehmet TAŞTAN/İskenderun Müftüsü

“Berat Kandili Ramazan Ayının Habercisidir”

“Allah’ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu, edilen duaların ve tövbelerin kabul olduğu Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandiline ulaşmanın mutluluğu ve sevincini yaşıyoruz. Manevi duyguların kuvvetlendiği, sevgi, kardeşlik ve barış duygularının da içten hissedilerek yaşandığı müstesna gecelerimizden Berat Kandil’ini vesile bilerek Yüce Rabbimizden bizleri affetmesini dilemeli, kırgınlıklara son vererek insanların mutluluğu için dua etmeliyiz. Sevgi ve tüm iyiliklerin sınırsız bir şekilde isteneceği bu gece ülkemize ve tüm İslam âlemine kutlu olsun. Böylesi mübarek geceler, insanların gönüllerinin Allah’a yönelerek O’nun affına, rahmet ve mağfiretine en fazla yaklaştığı anlardır. Bu anları huzurlu, kazançlı ve bereketli zaman dilimine dönüştürebiliriz. Bu gecenin, başta ülkemiz olmak üzere, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olması dileğiyle, Hataylı hemşerilerimin Berat Kandili’ni kutluyor; dargınlık ve kırgınlıkların sona erdiği, fakir ve muhtaçlara yardım elinin uzandığı, paylaşım ve birlikteliğin hayatımıza tam olarak yansıdığı bereketli, huzurlu ve mutlu günler diliyorum.”

Orhan KARASAYAR/AK Parti Hatay Milletvekili-TBMM İdare Amiri

“Berat Kandili Huzura Aracı Olsun”

Kandiller;  yüreklerimizin huzurla dolduğu, kardeşliğe ve dostluğa daha fazla önem verildiği, kırgınlıkların bittiği, birlik ve beraberliğimizin daha da pekiştiği özel günlerdir. Bu özel günler, akıp giden zaman da durup düşünme, özümüze dönme ve yüreklerimizi temizleme fırsatı sunar. Milletimizin sosyal dayanışma ve kaynaşma özelliklerini arttırır, kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlamamıza vesile olur. Bu duygu ve düşüncelerle bütün İslam dünyasının ve Hataylı hemşerilerimizin Berat Kandili’ni kutlar; uzlaşıya, hoşgörüye, barışa ve huzura aracı olmasını diler, saygı ve sevgilerimi sunarım.

Dr. Birol ERTEM/CHP Hatay Milletvekili

“Kandiller Gönüllerimizi Aydınlatır”

“Kandiller ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevi feyziyle de bunalan gönüllerimizi aydınlatır, zihinlerimizi berraklaştırır.

Esasen bu gibi mübarek gün ve geceleri değerlendirebildiğimiz sürece, güzel amellerle içini doldurabildiğimiz zaman, yanlışlarımızın farkına varıp doğru istikamete yönelebildiğimiz ölçüde bizim için bereketli ve kazançlı zaman dilimleri olacaktır.

İşte bu manevi atmosferde idrak edeceğimiz on bir ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi olan Berat kandilinde, gönül huzuru ile kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesini temenni ediyorum.

Berat; zulmetten nura, esaretten hürriyete, günahtan sevaba yöneliş ve ulaşmanın adıdır. Bu kutlu gece Allah’ın kendisine kul olabilme şerefine ulaşan inananların beratına vesile olacağı bir gecedir. Kardeşliğin, dostluğun, sevginin, barışın ve bağışlanmanın ümit edildiği gecedir. On bir ayın sultanı Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandili; Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi olan yüce Allah’a sığınarak günahlarından arındıkları, ilahi lütuf ve bereketlere eriştikleri müstesna gecelerden birisidir. Hayatı daha yaşanabilir kılmak ve birbirimizin yükünü azaltmak için ailevi ve sosyal ilişkilerimizde sevgi, yardımlaşma, merhamet ve hoşgörüyü öne çıkarmalı ve dualarımız insanlık, kardeşlik ve bereket için olmalıdır.”

Doç. Dr. Lütfü SAVAŞ/Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

“Berat Kandili Hayırlara Vesile Olsun”

“Aydınlanma ve hayat muhasebesi yapmamıza imkân sağlayan Berat Kandili; Allah’ın merhametine sığınarak bağışlanma dilemek, insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, barış, dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesi ve kırdığımız gönülleri onarmak içinde bir fırsattır. Berat Kandili; manevi dünyamızı yeniden imar edip güzelleştirmek, mili ve manevi değerlerimizi, sosyal dayanışma ve kaynaşma arzularımızı daha da güçlendirerek toplum olarak birbirimize kenetlenip, kendimize ve insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatacak, Yüce Yaradan’ın kullarına sonsuz bir lütufla bereket ve şifa kapılarını ardına kadar açtığı bu gecede ülkemiz ve tüm dünyanın sevgi, huzur ve mutluluk içinde yaşaması için hayır duada bulunmamızı sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, İskenderunlu hemşerilerimin, ülkemizin ve tüm İslam âleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, aziz milletimizin birlik ve beraberliğinin artmasına vesile olmasını diliyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum”

Seyfi DİNGİL/İskenderun Belediye Başkanı

(Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here