(COVİD-19) Coronavirüs (Ajanda)

0
97

  • Dün itibariyle Türkiye’deki koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e yükseldi. Vaka sayısı ise 191 olarak açıklandı.
  • Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle şu ana kadar 8 bin 279 kişi hayatını kaybetti.
  • Ölümcül virüs tüm dünyada büyük panik yaratırken, Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) sevindiren bir açıklama geldi. DSÖ, koronavirüse karşı geliştirilen aşının ilk testlerinin başladığını duyurdu. DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüse karşı aşının, virüsün genetik dizisinin çıkarılmasından sadece 2 ay sonra ilk testlerine başlandığını belirtti.
  • Rus bilim insanları tarafından Koronavirüsü olarak bilinen Covid-19’un gen haritasının çıkarıldığı da klandı. Bu durum en doğru koronavirüs aşısının bulunmasına fayda sağlayacak. Virüsün gen haritasının çıkarılmasıyla birlikte Rus bilim insanlarının virüse karşı kolay bir şekilde en doğru aşıyı üretebileceği ifade edildi.
  • Tüm dünyayı esir alan koronavirüs komşu ülkelerde can almaya devam ediyor. Irak’ta yeni tip koronavirüs nedeniyle 2 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle can kaybı 12’ye çıktı. Irak Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ülkenin güneyindeki Kerbela kentinde yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırılan 2 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here