Coşkun Selçuk; “Demokratik Mücadeleler Yok Sayılıyor”

0
164

İnsan Hakları Derneği İskenderun Şube Eşbaşkanı Coşkun Selçuk; “Demokratik Mücadeleler Yok Sayılıyor”

İnsan Hakları Derneği İskenderun Şube Eşbaşkanı Coşkun Selçuk, 16 Mart 2017 günü sabah saatlerinde aralarında dernek üyelerinin de olduğu on kişinin evlerinin aranarak gözaltına alınmaları ile ilgili basın açıklaması yaptı.

OHAL ve KHK’larla Türkiye’de kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkının neredeyse yok edildiğini öne süren Selçuk; “Hemen hemen her gün demokratik siyaset yapan kişiler ile sivil toplum örgütü yöneticileri gözaltına alınmakta, belli sürelerle gözaltında tutulmakta, sorguları yapılıp serbest bırakılmakta veya sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilip tutuklanmaktadırlar.

16 Mart 2017 günü sabah saatlerinde İskenderun’da on kişi evleri aranarak gözaltına alınmışlardır. Dokuzunun derneğimiz üyesi olduğu göz önüne alındığında bu operasyonun da yine aynı mantıkla sivil toplum örgütü ve demokratik siyasete yönelik olduğu görülmektedir. Yapılan her eylem ve etkinliği, kurumların iradesi ve tüzükleri hiçe sayılarak bir yerlere bağlama ve talimat alınarak yapıldığı şeklindeki yaklaşım, demokratik mücadelenin tamamen yok sayılması ve hiçleştirilmesidir. Bunun toplumsal ve siyasal yaşama hiçbir olumlu katkısı olamaz. Ciddi sorunların yaşandığı bir bölgede ve ülkede çözüme ulaşmanın yegane yolunun toplumsal uzlaşma ve diyalog olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. İki gün önce de İHD Genel Başkan Yardımcısı Raci Bilici gözaltına alınmıştır. BM tarafından insan haklarına ilişkin raporlar yayınlanıp hükümetin eleştirildiği bir dönemde bu tür göz altıların sorunları uluslararası düzeye taşıyacağı ve daha da ağırlaştıracağı bir gerçektir” dedi.

OHAL’in bir an önce kaldırılması gerektiğini vurgulayan Selçuk; “Bir an önce OHAL’in kaldırılarak demokratik bir sürecin başlatılması, toplumsal barış açısından önemlidir. Bu çerçevede demokratik siyasete ve sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına yönelik suçlama ve baskılardan vazgeçilmeli ve gözaltına alınan Genel Başkan Yardımcımız Raci Bilici ile İskenderun’da gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here