Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
63

Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş’tan Tarihi Uzun Çarşı Ziyareti

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Antakya ilçesinde tarihi dokusuyla ve köklü geçmişiyle ayakta duran uzun çarşıyı ziyaret etti. Esnafla istişarede bulunan Başkan Savaş, sohbet ederek esnafın düşüncelerine kulak verdi. Çarşı esnafının taleplerini dinleyen Başkan Savaş, beraber el ele hareket ederek kentte güzel bir ortamın inşa edilebileceğini belirtti. Hatay’da huzurlu ortamın birlik ve beraberlikle sağlandığını belirten Başkan Savaş, “Kentin kalkınmasında ve geleceğe sağlam adımlar atılmasında esnafın katkısı oldukça önemlidir. Esnafımızın sıkıntılarına çare, eksiklerine de cevap vermek amacıyla elimizden geleni yapıyoruz. Sorunları sizler ile birlikte çözüme kavuşturmak istiyoruz. Köklü tarihe ev sahipliği yapmış olan çarşımızın gelecek nesillere de taşınmasını istiyor, çalışmalarımızı bu bilinçle gerçekleştiriyoruz. Esnaflık yaparak geçimlerini sağlayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli tüm çalışmalara da destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Uzun çarşı esnafı ziyaretten memnun olduklarını dile getirerek, Başkan Savaş’a teşekkürlerini iletip çalışmalarında kolaylıklar dilediler.

 

Tehlike Arz Eden Bölgelerde Taş Duvar Çalışmaları Sürdürülüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri Defne ilçesine bağlı Orhanlı Mahallesi’nde taş duvar çalışmalarına başladı. Ulaşım açısından tehlike arz eden noktalarda köprüler, sulama kanalları, menfezler ve heyelan tehlikesi olan noktalarda da taş duvar çalışması gerçekleştiren HBB ekipleri, Hatay’ın yaşanabilir bir kent olması ve modernize edilmesi amacıyla özverili çalışmalarını sürdürüyor. Aşırı yağışlar nedeniyle olası toprak kaymalarının önüne geçilmesi adına çalışmalarını il genelinde sürdüren HBB ekipleri, Defne ilçesine bağlı Orhanlı Mahallesi’ne taş duvar çalışması gerçekleştiriyor. Mahallede tehlike arz eden bölgelerde sıkı önlemler alan ekipler, taş duvar çalışmasının en kısa süre içerisinde tamamlanacağını bildirdi. Defne ilçesine bağlı Orhanlı mahalle sakinleri Hatay’ın her ilçesine siyasi kaygı gütmeden eşit bir şekilde hizmet vererek tehlike arz eden bölgelere de çalışmalar gerçekleştiren HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

 

Samandağ Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi Faaliyete Başladı

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, insan odaklı sosyal belediyecilik hizmetlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Samandağ Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin faaliyete başlayacağı ve kayıtların devam ettiği bildirildi. Samandağ Belediyesi, Kreş ve Gündüz Bakımevi çalışmasıyla da ilçede bir ilki gerçekleştirdi. Oyun odaları, eğitsel amaçlı odalar, kütüphane, spor odası gibi pek çok bölüme ayrılan kreş ve gündüz bakımevi, merkez ilçe tarihinde bu alanda belediye tarafından yapılan ilk çalışma olarak tarihe geçti. Büyük bir titizlikle yapılan Kreş ve Gündüz Bakımevi kapılarını Samandağlı çocuklara açtı.

 

Hatay BŞB. Tehlike Arz Eden Bölgelerde Önlemler Alıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, halkın ulaşım güvenliği amacıyla yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yoğun trafik akışının olduğu yerlerde ve yaya ulaşımının güvenliği amacıyla Hatay’ın her ilçesinde çalışmalarına ara vermeden devam eden HBB ekipleri, Defne ilçesine bağlı Harbiye Mahallesi’nde kaldırım çalışması gerçekleştirdi. Halkın sıkıntılarını göz önünde bulundurarak tehlike arz eden bölgede çalışmalarını sürdüren ekipler, kaldırım çalışmalarına tehlike arz eden bölgelerde devam edeceklerini bildirdi.

 

Kırıkhan’da Sivrisinek Larvasına Karşı İlaçlama Çalışması Başladı

Kırıkhan Belediyesi, sivrisineklerin çoğalmasını önlemek amacıyla 2017 yılının ilk larvalama ve ilaçlama çalışmalarını başlattı. Yaz ayları başlamadan önce Sivrisinek ve haşereyle mücadele kapsamında, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerine verdiği talimatlar doğrultusunda, Kırıkhan genelinde sivrisinek ve haşerelerin yuvalanarak yavrulama yapabileceği alanlara Larvalama ve ilaçlama çalışmaları başlatıldı. Temizlik işleri Müdürlüğünce yapılan açıklamaya göre Larvalama dönemi bitene kadar larvalama ve ilaçlama çalışmalarının aralıksız olarak devam edeceği belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here