Çocuklarımız Yaratıcı Bir Düşünce Yeteneğiyle Yetişmeli

0
292

bld-bilim şenliğiBelediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek Namık Kemal Ortaokulu’nun Bilim Fuarı’na Katıldı…

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, İskenderun Namık Kemal Ortaokulu’nun Tübitak ile ortaklaşa hazırladığı Bilim Fuarı’na katıldı. Okul bahçesinde düzenlenen Bilim Fuarı’nın açılışına İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İskenderun Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Kaymakam Su ve Başkan Civelek, projeleri gezerek inceledi ve öğrencilerden bilgi aldılar.

Bilim Fuarı’nın açılışında konuşan Belediye Başkanı Civelek, fuara emeği geçenlere ve öğrencilere teşekkür etti. Civelek, “Bilim Fuarını gezdim, gördüm çevreye çok önem vermişsiniz. Bugünün çevresi yarın sizlerin yaşayacağı bir ortamdır çocuklar” dedi.

Konuşmasında, bir anısını da paylaşan Civelek; “Her şeyi doğadan öğreneceğiz. Çevreyi doğadan öğreneceğiz. Yaratıcılığımızı, buluşlarımızı. Çevreyi ne kadar incelerseniz, etrafınızla ne kadar ilgili olursanız o kadar yaratıcılığınız artar” diye konuştu.

Bilim Fuarında Matematik ile ilgili güzel projelerin de yer aldığına dikkat çeken Başkan Civelek; “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘matematik hayatın kendisidir’ diyor. Matematikle çok güzel ilgilenmişsiniz. Çeşitli projeler hazırlamışsınız. Yaptığınız bu güzel çalışmalarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim. Biz de sizler için güzel parklar yapıyoruz. Musluğu açtığınızda avucunuzla, musluktan su içmenizi sağlıyoruz. Çevrenize, ülkenize sahip olun. Sizleri seviyoruz çocuklar” dedi.

Bilim Fuarının açılışının ardından, öğretmenlerle sohbet eden Belediye Başkanı Civelek, yarınlarımız olan çocukların düşünmeye açık olmasının yaratıcılığını arttırdığını belirtti.

Namık Kemal Ortaokulu Müdürü Hasan Kır ve müdür yardımcılarının hazır bulunduğu Bilim Fuarında, okul öğrencilerinin görsel sanatlar, fen bilgisi, teknoloji tasarım, matematik projeleri sergilendi. Öğrencilerin projelerinin yer aldığı Bilim Fuarı iki gün sürecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here