Çocuklarımız Spor Yapıyor mu? (3)

0
67

Değerli okurlarım, bize gelen şikâyetler doğrultusunda yerel TV’lerimizi ikinci kez uyarıyorum. (Uyarmış oluyorum) Uyarımızın en önemli nedeni televizyonculuk raconuna gölge düşürmesinler diye! Biraz çalışsınlar, biraz hareket etsinler sağlıklarına kavuşsunlar, o işin hakkını versinler diye! Onarlın kameraları da var, o kameralar ne işe yarıyor, doğrusu merak ediyorum.

Sporla ilgili bazı gözlemlerde bulunmak üzere Ankara başta olmak üzere batı bölgemizi dolaşır, dönüşte Mersin’i, Adana’yı ziyaret ederek yuvaya dönerim. Yazmak için, gezmenin görmenin şart olduğunu söylemeye hiç gerek duymuyorum. Görerek dağarcığı doldurup, gerekli dokümanları sağladıktan sonra sizlere sunmak, benim en büyük zevkim.

Batı bölgemize yaptığım gezilerin birisinde çok ilginç anılarım ve dostlarım da oldu. Tanıştığım dostlardan bazıları o yörenin iş adamları, bazıları da ticaret erbabı ve sanayicilerdi. Gördüğüm kadarıyla hepsinin de ekonomileri fevkalade iyi. Bulunduğumuz kasabanın nüfusu 22.000 kişi. Bir sahil şehri ve dört tane çim sahaları bulunmakta. Birisi resmi maçlar için, diğerlerinde de yerel takımlar antrenman yapıyorlar.

“-Bu sahalar için ödenekleri iyi koparmışsınız” dedim. “-Ne ödeneği Öcal Bey, bizim öyle şeylerle işimiz olmaz. Kendimiz yaptırdık. Fazla bir şey de tutmadı. Zaten bu zeminde çocuklarımız top koşturacak” dediler. Şehrin spor komplekslerini gezdirdiler. Hepsi de ışıklandırılmış ve geceleri maç yapmak isteyen gençlerin hizmetine amade. Elektrik ücretini de belediye ödüyor.

Şimdi, gel de yanma, gel de dizine vura-vura ağlama! Şehrimizdeki, spor komplekslerinin hepsi paralı. Parası olmayanları içeri bile almıyorlar. Buralar yerel belediyenin gelir kaynağı durumunda. Paralı olmasına rağmen, ne ilk yardımı var, ne de bir doktor! Ufak tefek rahatsızlıklarda bile, bir kliniğe ya da hastaneye gidinceye kadar çocuklarımız sakat kalır. Bu da kader olmalı.

Şehrimizin her konuda yüksek bir potansiyele sahip olduğunu her vesile ile söylüyorum ya! Vergi rekortmenleri şehrimizde, plaketli iş adamları yine şehrimizde! Demir-Çelik tüccarları, imalatçıları ve ihracatçıları yine bu güzelim şehrimizde ikamet ediyorlar. Onlarla gururlanıyoruz. Bir de sporu sevseler ki o konuya da yarın gireceğim!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here