“Çocuklarımız Daha Güzel Bir İskenderun’da Yaşayacak”

0
42

civelek hrt1Belediye Başkanı Civelek, HRT Akdeniz TV’nin Canlı Yayın Konuğu Oldu

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, HRT Akdeniz TV’ye canlı yayın konuğu olarak katıldı. HRT Akdeniz TV’de sunuculuğunu Ali Yolcu’nun üstlendiği Demokrasi Bulvarı adlı programa katılan Belediye Başkanı Civelek, çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, yapılan çalışmaların ekrana yansıtıldığı programda, sunucu Ali Yolcu’nun sorularını da yanıtladı. Dünyada gayri safi hasılanın yüzde 80’ini nüfusun yüzde 14’ünün,  geri kalan yüzde 86’sının ise yüzde yirmisini paylaştığına ve dünyada çok büyük adaletsiz gelir dağılımı olduğuna dikkat çeken Başkan Civelek,  mutlu, barışık bir dünya için sosyal adaletin zorunlu olduğunu söyledi. Başkan Civelek, Ortadoğu coğrafyasında savaşların hiçbir şeye çözüm getiremeyeceğini, bu coğrafyada barışın ve huzurun bir an önce sağlanması gerektiğini belirtti.

Ekonomik bağımlılığın siyasi olarak da bağımlılık getirdiğini belirten Başkan Civelek; “Borç alan emir alır. Biz yaklaşık senede 50 milyar dolar enerjiye para veriyoruz. Bağımlıyız, nasıl bağımsız Türkiye diyebiliriz. Yapılacak tek şey enerji bağımlılığından, ekonomik bağımlılıktan kurtulmaktır” dedi.

Batının, örneğin Almanya’nın hızla güneş enerjisine, doğal yenilenebilir enerjiye doğru döndüğünü, birçok enerji ihtiyacını yenilenebilir güneş enerjisinden karşıladığına dikkat çeken Başkan Civelek; “Bizim de hızla buna yönelmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Gezi parkı olaylarını değerlendiren Başkan Civelek; “Gençler haklıdır. Özgürlük istiyor, hayatına müdahale istemiyor. Bunu anlamamız lazım. Bunu algılamak lazım” diye konuştu.

İskenderun’da herkese eşit davranıldığını ve toplumda büyük bir rahatlama olduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Civelek, belediye başkanının şehrin emini olduğunu ifade etti.

Görev süresi boyunca yapılan ve yapılmakta olan çalışmalara da tek tek değinen Başkan Civelek, ülkemize ve yaşadığımız kentlere gerçek anlamda sahiplenmenin en fazla altyapı çalışmasıyla olduğunu belirterek; “Altyapı bittikten sonra zaten üst yapı daha çok kendini gösterir, uzun yıllar işlevini devam ettirir” dedi.

Altyapıdan dolayı sıkıntıları kendisinin de yaşadığını anlatan Başkan Civelek; “Ama netice itibariyle bu 50-60 yıl ileriye dönük yatırım. Çocuklarımız daha güzel bir İskenderun’da yaşayacak” dedi. Kentsel dönüşüm konusuna da değinen Başkan, kentsel dönüşümün o bölgede yaşayan halkı rahatsız etmeden ve yaşadığı yerde yapılmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Başkan Civelek, Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacağını söyledi

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, programda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacağını belirtti. Tüm çalışmaların belediye çalışanları, halkın sabırları ve verdikleri vergilerin katkılarıyla yapıldığını anlatan Başkan Civelek; “Ben bu işi sevdim.  8 bin civarında ameliyat yapmışım. Ama altyapı hayatımın en büyük ameliyatı oldu. Çok mutluyum. Çünkü İskenderun’da çok güzel çalışmalar yapıldı” dedi.

Hatay’ın büyükşehir olduğunu, bir takım eksiklikleri gördüğünü belirten Başkan Civelek; “Eşgüdümle çalışmak çok önemlidir. Hem maliyet düşer, hem verimlilik artar. Bir yeri yapıp kapatıyorsunuz sonra yine açıp bir daha kapatıyorsunuz bunlar maliyeti arttırır, o kentte yaşayan insanlara sıkıntılar yaşatır. Büyükşehirde de Hatay’ın böyle beklentisi var. Aslında hem ağacı göreceksiniz hem ormanı göreceksiniz. Bunda yararlı olabilirim. Halka hizmet hakka hizmettir” diye konuştu.

Artık birçok yetkinin Büyükşehir Belediyesinin elinde olduğunu, İskenderun için de bütün Hatay için de daha faydalı olabileceğine inandığını dile getiren Başkan Civelek; “İskenderun’da başhekimlik yaptım. İskenderunlu hemşerilerim beni belediye başkanlığı görevine getirdi. Her şeyimi İskenderun’a borçluyum. İskenderun’u unutmam mümkün değil” şeklinde konuştu.

Yeniden Adaylığa Yeşil Işık!

Adaylığıyla ilgili soruyu yanıtlayan Başkan Civelek; “Ben sosyal demokrat düşüncedeyim” diye konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin çok büyük birikimi ve geçmişi olan parti olduğunu söyleyen Başkan Civelek, hizmetin ancak çok yoğun bir çalışma temposuyla, özel yaşamdan fedakarlıkla yapılabileceğini, eşinin de kendisini desteklediğini belirterek, halka hizmetin insana büyük mutluluk verdiğini sözlerine ekledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here