Çoban Sülü

0
47

İhtilaldan sonra 63’lü yıllar, DSİ Bölge Müdürü ve Seyhan Barajının Mimarı. Ben o yıllar Lisede idim. 1967-1971 yılları Üniversite dönemim 67 kuşağı olarak anılmaktadır. Sayın Demirel’in iktidar dönemlerini, geçirdiği demokrasi aksaklıklarını, ortaklık dönemlerini ve yolların aşınmadığı tabiri ile gündem oluşturan günleri ve bugünün büyük şeytanı BOP’un sahibi, haçlı seferlerini başlatan ABD’yi çok iyi tanıyor ve o günleri bugün gibi hatırlamaktayım.

Yaptığı Barajlarla, “Barajlar Fatihi” olarak nam yapmış, dönemin muhalifleri tarafından ‘bu kadar elektriği toprağa mı vereceksin?’ diye tenkit edilmiştir. Onun döneminde Ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan dev fabrikalar kurulmuştur. O, NATO üyesi olmamıza rağmen büyük şeytanla aramızda mesafe bırakmış, kindar ve emperyalist acımasız olduğunu çok iyi tespit etmiştir. Kurulan fabrikaların tamamını, diğer Blok Ülkelere ihale etmiştir. Kısaca dik duruş sergilemiş ve Emperyalizm ve Siyonizm’e ülkeyi peşkeş çektirmemiştir.

Babalar gibi satıyoruz denilerek satılan, Aliağa, Petkim, Seydişehir Alüminyum İsdemir ve benzeri birçok fabrikalar, “Baba” lakabı ile de anılan kişi tarafından yaptırılmış ve ihalesi de Sovyetlere verilmiştir. Gösterdiği dik duruş ve taşeron olmayışı birçok ihtilal ve olağanüstü hallere muhatap kılmıştır.

Yapılan bazı zamlar nedeniyle, bugünün yalaka, rant ve çıkarcı Liboşları, o dönemin solcu yazarları tarafından, bugün Allah (cc)’ın rahmetine kavuşmuş eşleri Nazmiye Hanımefendiye dahi dil uzatılmıştır. Oysa o, şimdikilerle kıyaslanmayacak kadar, gerçek bir Devlet Adamı, eşi bir hanımefendi idi.

Birileri tarafından zamanında “çoban” olarak anılırdı ama şimdi bir partinin güdülen koyunu olmuştur gibi, Peygamberimizin mesleği de olan şerefli Çobanlığa söz kondurmuşlardır. Hâlbuki o her zaman gerçekten çobandı, hiç güdülmedi.

Ne ABD’ye ne de İsrail’e ne de Avrupa ülkelerine ödün vermemiş, Evangalist, Siyonist ve Emperyalistler karşısında dik durmasını bilmiş, ne ABD’den herhangi bir Başkanlık, ne de başka bir ülkeden üstün cesaret madalyası almamıştır. Ülkeye çok şey vermiştir, başın sağ olsun, Allah (cc) rahmet eylesin, Sayın Çoban Sülü! Öğrencilik yıllarımdan üzerimde hakkın kalmışsa helal et, sana hayırlı ömürler diyerek, hoşça kalın Allah (cc)’a emanet olun ve ay-yıldızlı bayrak asın.

e-mail: nurettinan1453@hotmail.com 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here