Çirkin’den, Aslan’a Destek Ziyareti!

0
122

Demokrat Parti (DP) İskenderun Belediye Başkan Adayı Mete Aslan, seçim ofisinde basın toplantısı düzenledi. Gerçekleştirilen basın toplantısına iştirak eden İyi Parti Merkez Disiplin Üyesi, MHP Hatay eski Milletvekili Şefik Çirkin de İskenderun İttifakına destek verdiğini açık bir dille açıkladı.

Basın toplantısında ilk olarak söz alan Şefik Çirkin, İyi Parti’den dolayı millet ittifakının bileşeni olduğunu ama İskenderun’da seçim noktasında tavrının açık ve net olduğuna dikkat çekerek; “Buraya siyasi nezaket gereği geldim. Siyaset delikanlı işidir. Millet ittifakının bileşeniyim ama İskenderun’da tavrım açık ve nettir. Neticede bu seçimin sonucuna İskenderun halkı karar verecek. Gördüğün kadarıyla İskenderun halkı, belediye hizmetlerine gayet susamış bir halde. Sayın Mete Aslan’ın, Demokrat Parti gibi çok saygın, Türk siyaset tarihinin en köklü partilerinden olan bir partiden adaylığını, İskenderun halkı büyük muhabbetle karşılamıştır.

Bende, saygı ve sevgi gereği kendilerine bir başarılar dileme, ihtiyacını hissettim. Bundan kim ne mana çıkarırsa çıkarsın, serbesttir. Ben siyaseti açık net yapan biriyim, buraya bir siyasi nezaket gereği geldim. Bu insanları ziyaretimin bir siyasi bedeli olursa, bunu da ödemeye hazırım. Payas’ta da Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim bürosunu ziyaret edeceğim, yani Millet ittifakının bir bileşeniyim” diye konuştu.

Bu Ziyaret Açık Destektir!

Belediye Başkan Adayı Mete Aslan da, Şefik Çirkin’in kendilerini ziyaretinin açık bir destek olduğuna vurgu yaparak; “Sayın Şefik Çirkin’in bugünkü ziyaretleri Mete Aslan’a açık bir destektir. Dava arkadaşımızın gelmesi normaldir. Malum biz İskenderun ittifakıyız. Sayın vekil de İskenderunlu, yutturma millet ittifakı, cumhur ittifakını tanımıyoruz. Onlar Ankara’dan buraya dayatmayla yapıyorlar bu işi. İskenderun ittifakı olunca, hepiniz oy vermeye mecbursunuz, çünkü İskenderunlusunuz” dedi.

Başka bir partiyi destekleyeceği ve çekileceği yönündeki iddialara da yanıt veren Aslan; “Benim partim ve ittifakım bellidir. Yutturma ittifakları tanımıyoruz. Öyle sağda solda konuşulduğu gibi CHP’ye de destek vermiyorum. Mete Aslan’ı kimse satın alamaz, kimsenin de gücü yetmez. Hepsi dedikodu. Seçimlerde fark atacağımıza inanıyorum ve bunu göstereceğiz” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here