“Çıkar Sağlamak Amacında Olanlar İstedikleri Yere Gidebilir!”

0
55

nazım culha29Culha, meclis listeleri ile ilgili yapılan tüm spekülasyonlara cevap verdi:

CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Nazım Culha, açıklanan belediye meclis listelerinin CHP Arsuz İlçe Başkanlığı’nın Yüksek Seçim Kurulu’na teslim ettiğini belirterek, aday listesinin il ve ilçe başkanları ve milletvekilleriyle birlikte yapıldığını söyledi.

Yaptığı yazılı açıklamada birçok soru işaretine de açıklık getiren Nazım Culha, beldelerin nüfus oranlarına göre meclis üyesi sayısı belirleme gayretlerini ifade ederken, resmi başvurusu olan 114 aday adayının hiçbir ayrım gözetilmeden değerlendirildiğine dikkat çekti.

Siyasetin yeniden şekillendiği Arsuz ilçesinde, yüzlerce isim arasında sadece 25 kişinin seçilmesinin çok da kolay bir iş olmadığına vurgu yapan Culha, Arsuz halkını temsil etmenin sorumluluğuyla son derece tarafsız değerlendirmeye çalıştığının da altını çizdi.

Culha; “Adayların belirlenmesi nüfus oranına göre, meclis üyesi sayısı belirlenmesine dikkat etmeye çalışıldı. Süreç devam ederken, resmi başvuru dışında da çok sayıda meclis üyesi adaylığı talepleri oldu, onlar da değerlendirildi. Talebi olmayan ve bölgeye yara sağlayacağı düşünülen insanlar da davet edildi. Araştırmalar çok yönlü yapıldı, bölge insanları dinlendi. Son aşamada yaklaşık 150 kişi değerlendirilerek bu liste oluşturuldu.

Adaylık sürecimin başından beri yanımda yer alan çalışma arkadaşlarımın sayısı, 2-3 liste hazırlamaya yeter. Ancak bu liste hazırlanırken CHP adayı olmanın ve Arsuz halkını temsil etmenin sorumluluğuyla son derece tarafsız değerlendirmeye çalıştım. Birkaç isim dışında da hiçbir çalışma arkadaşım Arsuz meclis üye listesinde yer almadı. Bundan dolayı listede olmayan diğer adaylar gibi, onların da gönüllerinin kırıldığını ve üzüldüklerini biliyorum ama bilinmesini istiyorum ki; aynı üzüntüleri ben de yaşıyorum. Ancak biz, Arsuz Kent Konseyi ile mahalle muhtarıyla, tüm Arsuz’da yaşayanlarla yönetmeye talibiz. Bu nedenle aday olduk.

Aday olmadığı ya da, kendi bölgesinden gösterilen adayı yeterli bulmayan ve başka düşüncelere kapılan kardeşlerimizin bilmesini isterim. Ayrımcılık, yandaşlık yapmak ya da imar ve ihale talanı ile halkın üzerinden birbirine çıkar sağlamak için aday olmadık. Böyle bir düşüncesi olanlara da sesleniyorum. Onlar dilediği yere gidebilirler ama Arsuz’u birlikte yönetmek için meclis dışında tüm değerlere ihtiyaç olduğunu söylemek istiyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here