CHP’li Yüksel; “Padişahım Çok Yaşa Demeyeceğiz, Dedirtmeyeceğiz”

0
106

CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Padişahım Çok Yaşa Demeyeceğiz, Dedirtmeyeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, yılın son basın açıklamasını, partililerin katılımıyla ilçe binasında gerçekleştirdi.

İsmet İnönü’nün ölüm yıldönümüne denk gelen basın açıklamasında ilk olarak kaybettiğimiz değerleri rahmet göndererek konuşmasına başlayan Yüksel; “Bugün Milli Kurtuluş Savaşımızın kahramanı Atatürk’ün en yakın silah arkadaşı, büyük devlet adamı, Cumhuriyetin ilk Başbakanı, ikinci cumhurbaşkanı, partimizin 2. Genel Başkanı rahmetli İsmet İnönü’nün aramızdan ayrılışının yıldönümü, onu yâd etmek istiyorum. Ne demişti Paşa, bu ülkede namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmalı demişti. Bizler de ona söz veriyoruz, en az o namussuzlar kadar cesur olacağız.

Milli Kurtuluş tarihimizden bu yana emperyalizme, gericiliğe, bölücülüğe karşı dik durduk ve bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. Gerici ve bölücü savaş ülkemizde devam ediyor. Buna karşı uyanık olacağız, dik duracağız” şeklinde konuştu.

Günlerdi CHP’nin adaylarının kimler olacağının tartışıldığını kaydeden Yüksel; “Aylardır, günlerdir Cumhuriyet Halk Partisi kimi aday gösterecek o tartışılıyor, konuşuluyor. Cumhuriyet Halk Partisi uzun bir süredir bu konuda irade koymuştur, iradesi devam etmektedir. Hiç kimse merak etmesin, her türlü kurulan tuzağı, kumpası bozacağız ve aday adaylarımızın içerisinden önümüzdeki hafta adayımızı açıklayacağız” dedi.

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın evlerinden alınarak mahkeme önüne çıkartılmalarına tepki gösteren Yüksel, bunların suni gündem oluşturmak için yaşandığını da savunarak; “Nasıl bir toplum isteniyor, susacaksın, sormayacaksın, hakkını aramayacaksın, Adalet hiç demeyeceksin. Böyle bir toplum isteniyor. Böyle bir toplumu kabul eder miyiz? 80 yaşına merdiven dayamış 2 sanatçımız sanki büyük bir suç işlemiş gibi derdest evlerinden alınıyor Metin Akpınar ve Müjdat Gezen ne suç işlediler, ne yaptılar. Bu ülkede herkes padişahım çok yaşa demek zorunda mı? Padişahım çok yaşa demeyeceğiz, dedirtmeyeceğiz” şeklinde sert konuştu.

2018’in son günlerinde ülkemizin Suriyeli istilası ile karşı karşıya kaldığını öne süren CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Bugün sayısı 5 milyona yakın Suriyeli ülkemizde. Adalet var mı? İşyeri açıyor, vergi yok, sigorta yok ve 800 bine yakın Suriyeli genç, kafelerde nargile içerken, benim Mehmedim gidecek Suriye’de şehit olacak. Ülkemizin bu Suriye belasından kurtulması lazım… Şu anda yılbaşı kutlamaları başladı Şam’da, savaş yok, savaş bitti. Biz bağrımızı açtık mağdur olana, besledik, Türk milletinin boğazından aldık, misafir dedik, mağdur dedik, karnını doyurduk, hastanelerde baktık, ilaç verdik.

Bugün itibariyle Kilis’in nüfusundan fazla Suriyeli Kilis’te var. Hatay aynen öyle! Esnafımız mağdur çünkü rekabet edemiyor, vergi yok, sigorta yok, rekabet edemiyor. Bu konuda da Türkiye’de maalesef ayrımcılık var, adaletsizlik var. 2019 yılında mutlaka ve mutlaka Suriyeli vatandaşlarımız kardeşlerimiz ülkelerine dönmeli, ülkelerinde olmaları en doğru şeydir” dedi.

Son aylarda yapılan zamları rakamsal olarak aktaran Yüksel; “Son 50 yılda vergi yükü artışı dünyada %38 artmış, bizim ülkemizde son 50 yılda %140 artmış. Geriye dönüp baktığımızda açlık, sefalet devam ediyor. İcra dairesine düşen dosya sayısı 20 milyonu aşmış durumda. Yandaşa her şey peşkeş çekiliyor, vergileri sıfırlanıyor ama benim vatandaşım icra dairelerinde icra dosyaları ile işkence çekiyor. İşte 2019’da bunların son bulmasını umut ediyorum. Yolsuzluk olmasaydı sen işsiz kalmayacaksın, enflasyonun altında inim-inim inlemeyeceksin, hak ettiğin ekmeği boğazından kesmeyeceksin.

Ahmet Arif çok güzel bir şey söylemiş. ‘Bunlar engerekler ve çıyanlardır bunlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlar, tanı bunları tanı da büyü…’ İşte onun için 2019 halkımızın kurtuluş yılı olması lazım. Ülkemizin gerçek gündemi açlık, yokluk, sefalet, işsizlik, vurgun, talan… Bunu unutturmak için ülkemizi bir suni gündem ile oyalamaya çalışıyorlar. 2019 bütçesi geçti, içinde halk yok, hak yok. Ne var? Ülkeyi yöneten partili cumhurbaşkanının maaşına yüzde 26 zam var, sarayın bütçesinin yüzde 333 artışı var. Geçti bu bütçe. Bu bütçe halkın bütçesi değil, ülkemizin bütçesi değil.

Yeni yıla girerken, hiçbir ayrım gözetmeden, Allah’ın yarattığı varlığı, insanı hiçbir etnik yapıya, hiçbir mezhepsel yapıya, ayırmadan, ayrıştırmadan ve etnik yapısından dolayı hiç kimsenin öldürülmediği bir ülke olması dileğiyle herkesin yeni yılını kutluyorum. Yeni yılın ülkemize barış, huzur, sevgi getirmesini diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin, Hatay’ın şahlanmasını temenni ediyorum. Yeni yılın gönüllere sevgi, hürmet ve saygı aşılamasını diliyorum” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here